Veikkausliiga-seurojen yt-neuvottelut päätökseen – FC Lahti leikkaa palkkoja, KuPS päätyi lomautuksiin

Veikkausliiga-seurat FC Lahti ja Kuopion Palloseura ovat saaneet yt-neuvottelunsa päätökseen.

FC Lahti -yhtiö on päätynyt käytyjen yt-neuvotteluiden seurauksena leikkaamaan koko henkilöstönsä palkkoja selviytyäkseen koronaviruksen leviämisen aiheuttamista taloudellisista haasteista. Myös FC Lahden pelaajien palkkoja leikataan. 

Yhtiö työllistää suoraan yli 30 työntekijää. Seura tiedotti ratkaisusta maanantaina. FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kertoo seuran tiedotteessa, että kauden aloituksen siirtyminen vaikuttaa seuraan akuutisti, mutta myös pidemmällä aikavälillä.

– Henkilöstökulut ovat ylivoimaisesti suurin kuluerämme ja laskimme muutaman eri skenaarion kautta välittömästi tarvittavia säästöjä. Lähtökohtana oli, että ketään ei tarvitse irtisanoa eikä lomauttaa.

Joukkueen kapteenin Kari Arkivuon mukaan pelaajat halusivat olla seuran tukena vaikeassa tilanteessa. Arkivuo edusti pelaajia neuvotteluissa seuran suuntaan.

– Palkanalennukset olivat tässä kohtaa paras ratkaisu. Toivottavasti yleinen tilanne normalisoituu nopeasti ja pääsemme aloittamaan kauden mahdollisimman pian.

Myös Kuopion Palloseura -yhtiö on saanut yt-neuvottelunsa päätökseen. Neuvotteluiden seurauksena yhtiö lomauttaa tai osa-aikaistaa koko toimistonsa henkilökunnan tiistaista 7. huhtikuuta alkaen. Lomautukset ovat voimassa toistaiseksi.

Veikkausliiga-kauden alku on siirtynyt koronaviruksen leviämisen vuoksi. Pelit on tarkoitus aloittaa kesäkuussa, mutta varmuutta alkamisajankohdasta ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat