SM-liigassa jälleen yt-päätös: Sport leikkaa pelaajiensa palkkoja ja lomauttaa henkilöstöään

Jääkiekon SM-liigaseura Vaasan Sport leikkaa pelaajiensa palkkoja ja lomauttaa henkilökuntaansa koronakriisin aiheuttamina säästötoimenpiteinä. Seuran taustayhtiö Hockey-Team Vaasan Sport Oy sai yt-neuvottelunsa päätökseen torstaina.

Sport kertoo tiedotteessaan leikkaavansa pelaajien palkkoja toukokuun alusta lähtien. Päättyneen kauden palkat maksetaan täysimääräisinä.

Sen sijaan valmentajien ja toimihenkilöiden kohdalla säästöt tehdään lähinnä lomautusten kautta, mutta osalla järjestely toteutetaan palkanleikkauksilla.

– Neuvottelut on koko ajan käyty hyvässä ja rakentavassa hengessä. Pelaajien osalta palkanleikkaus oli paras vaihtoehto, kun taas muiden työntekijöiden osalta järkevämpi kokonaisratkaisu oli lomautus, joka toteutetaan joustavasti kevään ja kesän aikana, sanoo Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén.

– Olen todella ylpeä henkilökunnastamme, joka on hankalasta tilanteesta huolimatta pitänyt yllä positiivisen asenteen tässä koronaepidemian keskellä, Kurtén lisää.

Pelaajista Erik Riska, Filip Riska ja Jonne Virtanen osallistuivat yt-neuvotteluihin. Erik Riskan mukaan neuvottelut vietiin läpi rehellisessä ja avoimessa hengessä.

– Tämä oli aivan uusi tilanne sekä pelaajille että minulle henkilökohtaisesti. Me haluamme pelata jääkiekkoa ja ymmärsimme kaikki, että nyt on oltava talkoissa mukana. Joukkue on tyytyväinen, että päästiin maaliin ja nyt saamme keskittyä harjoitteluun ja tulevaan kauteen, Riska sanoo.

Sport uskoo yltävänsä ennen kesälomakautta tavoitteeseensa 1 000 kausikortin myynnissä.

Lue myös:

    Uusimmat