Inter leikkaa palkkoja, mutta välttyy lomautuksilta – "Jokainen osallistuu samassa suhteessa"

Jalkapallon Veikkausliigaan valmistautuva Turun Inter leikkaa pelaajien ja valmentajien palkkoja kesäkuun loppuun asti. Ratkaisulla seura turvaa toimintaedellytyksiään koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pelaajat ja valmentajat ovat olleet niin ymmärtäväisiä seuran muuttuneen tilanteen suhteen. Palkkojen muutokset toteutetaan yhteisellä prosenttialennuksella, joten jokainen osallistuu samassa suhteessa, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki kertoi seuran verkkosivuilla.

Jalkapalloliigan seuroista muun muassa FC Lahti, KuPS, Ilves ja HJK ovat kertoneet yt-neuvotteluista. Monissa muissakin seuroissa on jouduttu tekemään toimenpiteitä kassatilanteen korjaamiseksi.

– Kiitokset myös seuran omistajille siitä, ettei varsinaista yt-menettelyä tarvinnut aloittaa ja pystyimme takaamaan kohtuullisen toimeentulon kaikille. Esimerkiksi lomautukset olisivat asettaneet erityisesti pelaajat erittäin hankalaan tilanteeseen. Nyt pystymme jatkamaan yhdessä eteenpäin seuran arvojen mukaisesti, Mäki sanoi.

Interin pelaajat ovat vielä tämän viikon vuosilomalla. Sen jälkeen edustusjoukkue pyrkii palaamaan ohjattuun harjoitteluun, mutta Mäen mukaan harjoittelu toteutetaan hallituksen, jalkapalloliigan ja Palloliiton sekä joukkueen lääkärin ohjeiden ja määräysten mukaan.

Jalkapalloliigan piti alkaa huhtikuun alkupuolella, mutta sarjaa ei päästä aloittamaan ainakaan ennen kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat