Veikkausliiga avitti historiallisesti Egyptin MM-pelaajan kisoihin – "Hän yllättyi liigamme tasosta"

Egyptin MM-joukkueeseen päässyt Abdallah Said on historian ensimmäinen pelaaja, joka pääsee Veikkausliigasta MM-kisoihin.

Said valittiin Egyptin MM-ryhmään KuPSin riveistä, jossa 32-vuotias peluri oli lainalla. Kuopiolaisten päävalmentajalle Jani Honkavaaralle Saidin pelillinen taso ei heti selvinnyt.

– Pelaajat ja minä emme nähneet sitä ensin, mutta hän on todella hyvä antamaan läpisyöttöjä puolustuslinjan läpi. Täytyy vain juosta ja hän laittaa pallon jalkaan, Honkavaara toteaa Reutersille.

– Hän ajattelee nopeasti ja miettii seuraavaan siirtoaan jatkuvasti. Tämän takia hän ei menetä palloa, Honkavaara jatkaa.

Saidin pääsy MM-kisoihin Veikkausliigasta on ensimmäinen sarjan historiassa. Veikkausliigan viestintäpäällikkö Pyry Waltari korostaa valinnan merkitystä.

– On iso asia Veikkausliigalle, kun suomalaisesta seurajoukkueesta valitaan pelaaja MM-kisoihin. Varsinkin, kun kyseessä on Egyptin joukkueen avainpelaaja, Waltari sanoo.

Reutersin mukaan on epätodennäköistä, että Said palaa KuPSiin MM-kisojen päätteeksi. Egyptiläinen on kuitenkin yllättyi Veikkausliigan tasosta positiivisesti.

– Hän sanoi, että hänelle oli tärkeää saada pelata. Hän oli tyytyväinen ja yllättynyt meidän liigamme tasosta, Honkavaara toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat