Vegaanimorsian päätti antaa läheisilleen opetuksen – jätti lihansyöjät kutsumatta häihinsä: "Emme halua kestitä murhaajia"

Vuoden 2019 kuumimmat häätrendit 7:43
Huomenta Suomessa keskusteltiin alkuvuodesta häätrendeistä. Jesse Kamraksen ja Nina Rahkolan lisäksi keskusteluun osallistuivat Pop up kemut -yrittäjä Henna Koste sekä Mennään naimisiin -median päätoimittaja Paula Kirvesmäki.

Häät ovat tavallisesti iloinen juhlatilaisuus, johon lähipiiri kokoontuu juhlistamaan kahden ihmisen välistä rakkautta. Joskus tuosta ilon juhlasta saattaakin tulla kaikkea muuta kuin mukava kokemus – kiitos voimakastahtoisen morsiusparin. 

Suuria juhlatilaisuuksia voi olla hankala järjestää, sillä ihmisillä on mitä erilaisempia ruokavalioita, joita juhlajärjestäjät pyrkivät huomioimaan ruokatarjoiluissaan parhaansa mukaan.

Uutisportaali Stuff kertoo sivuillaan morsiamesta, joka päätti laittaa mutkat suoriksi ja halusikin järjestää vegaaniset häät. Sen sijaan, että häissä olisi tarjoiltu vain vegaanista ruokaa, morsian halusi antaa useille perheenjäsenilleen ja ystävilleen opetuksen.

Jatkuva kritiikki meni yli hilseen – lihansyöjiltä häihin pääsy kielletty

Morsian kertoo Facebook-ryhmässä julkaisemassaan kirjoituksessa, että hän ja hänen kumppaninsa ovat jatkuvan kritiikin kohteita vain ja ainoastaan siksi, että he ovat vegaaneja. Siksi pari halusikin edes yhden päivän, jolloin he eivät kuulisi piikitteleviä kommentteja ruokavaliostaan tai elämänfilosofiastaan – nimittäin omissa häissään.

Morsian päätti järjestää vegaaniset häät. Jotta hän onnistuisi tavoitteessaan, hän päätti olla kutsumatta lihansyöjiä juhliinsa. Hän nimitti kaikkiruokaisia vieraita murhaajiksi, jotka halusivat tappaa niitä luontokappaleita, joita morsiuspari puolestaan halusi suojella.

– Emme halua kestitä murhaajia omissa häissämme, sillä hääpäivän tulisi olla elämän onnellisin päivä, morsian kertoo Vegaanien vallankumous -nimisessä Facebook-ryhmässä.

Morsiamelle ei sympatiaa herunut – joutui selittelemään Facebook-julkaisuaan

Nimettömänä pysyttelevä morsian julkaisi kirjoituksensa Facebookissa siinä toivossa, että saisi samankaltaisilta ihmisiltä sympatiaa ja kannustavia kommentteja.

Toisin kuitenkin kävi: teksti jaettiin Reddit-verkkosivustolle, jossa käyttäjät voivat jakaa linkkejä kiinnostaviin sivustoihin. Morsiamen julkaisu sai täystyrmäyksen: 3500 Reddit-käyttäjää reagoi morsiamen julkaisuun negatiiviseen sävyyn.

– Näyttää upealta tilaisuudelta jättää häät väliin, eräs käyttäjä kommentoi.


Koska Facebook-julkaisu ei saanut toivottua vastaanottoa, morsian teki julkaisuunsa muokkauksen, jossa avasi tilannetta hieman enemmän. 

– Olen yrittänyt kouluttaa heitä (perhettä ja ystäviä) tuloksetta 2 vuoden ajan. En aio ottaa sitä riskiä, että he aiheuttaisivat ongelmia myös häissäni.

– Minua ei haittaa tippaakaan, vaikka he pitäisivätkin minua töykeänä ämmänä, morsian kirjoittaa tomerana.

Tiedossa ei ainakaan toistaiseksi ole, miten häät onnistuivat tai millainen häiden vegaaninen ruokatarjoilu lopulta oli. Ilmeisesti morsiuspari piti kuitenkin kiinni eettisistä arvoistaan ja jätti kaikkiruokaisen lähipiirin kutsutta.

Lähde: Stuff

Lue myös:

    Uusimmat