Väyrysen päätös kirvoitti lukijoilta kommenttitulvan – "Paavo pitää äänestäjiä pilkkanaan"

Paavo Väyrysen (kesk.) päätös jatkaa europarlamentissa, vaikka hänet äänestettiin eduskuntaan, on saanut rajusti palautetta MTV Uutisten lukijoilta.

Väyrynen ilmaisi kiinnostuksensa ministerin tehtäviin, mutta kun paikkaa valtioneuvostossa ei ollut tulossa, veti kokenut poliitikko omat johtopäätöksensä.

Suurin osa kommentoijista on sitä mieltä, että Väyrysen päätös asettua ylipäätään ehdolle oli väärin äänestäjiä kohtaan.

– Uskomatonta hiekkalaatikkoleikkiä tuolla tasolla! Ihan vapaasti menolippu Brysseliin ja se siitä, kommentoi Sirpa MTV Uutisten Facebook-sivuilla.


– Paavo pitää äänestäjiä pilkkanaan. Vallanhimo on ainoa joka ohjaa hänen käytöstään. Hänellä on pakkomielle pääsystä Suomen presidentiksi. Luulen että omat puoluetoveritkin ovat tyytyväisiä kun hän painuu Brysseliin, jatkaa puolestaan Johanna.

– Vanha totuus pätee: "Kepu pettää aina." Mutta tämä kyllä taisi olla nopeusennätys, murjaisee Pekka.

Temppua moitittiin myös äänten kalastamiseksi puolueelle.

– Äänien haravointi puolueille pitäisi estää. Joko ilmoittaa eroavansa aiemmasta luottamustehtävästään saadakseen ehdokkuuden tai jos luopuu paikastaan tultuaan valituksi, äänet vähennetään puolueen yhteisäänimäärästä ja paikat lasketaan uudelleen, ehdottaa Hannu.

Facebook-sivuilla kommentoiva Jukka muistuttaa Väyrysen kertoneen suunnitelmistaan jo ennen vaaleja.

– Hyvin oli tiedossa. Jos ei salkkua tulee varamies edukuntaan. Ei hän enää kolmosdivaria pelaa.

Kati lähetti Väyryselle jäähyväiset Suomen poliitiikasta.

– Hyvästi ja kiitos kaloista.

Väyrynen sai Lapin vaalipiiristä 6889 ääntä. Väyrysen tilalle eduskuntaan nousee Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä (3205 ääntä).

Lue myös:

    Uusimmat