Mainos

Väyrynen kehottaa keskustaa porvariyhteistyöhön

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kehottaa puoluettaan tähtäämään porvarilliseen hallitusyhteistyöhön. Väyrysen mielestä keskustan, kokoomuksen, ruotsalaisen kansanpuolueen ja kristillisten tulee luoda avara yhteistyörintama, joka pyrkisi kasvattamaan yhteistä voimaa vasemmistopuolueiden kustannuksella.

Väyrynen on laatinut näkemyksistään muistion keskustan puoluehallitukselle. Hän esittää, että kokoomus ja keskusta unohtaisivat menneet ja katsoisivat tulevaisuuteen.
-Keskustan tulee suunnata politiikkaansa kärki sosialidemokraatteihin ja rohkaista kokoomusta itsenäiseen politiikkaan. Nykyinen hallitus tuskin hajoaa, mutta uutta on jo nyt pohjustettava, Väyrynen kirjoittaa. Entinen keskustan puheenjohtaja perustelee esiintuloaan halulla käynnistää keskustelua, jota puheenjohtaja Anneli

Anneli Jäätteenmäki

Jäätteenmäki peräänkuulutti vajaat kaksi viikkoa sitten puoluevaltuuskunnan kokouksessa Jyväskylässä.

Jäätteenmäki puhui keskustavoimien hallitusyhteistyöstä. Hän halusi mukaan erityisesti vihreät, mutta ei tehnyt pesäeroa sen enempää SDP:n kuin kokoomuksenkaan suuntaan. Väyrynen arvioi vihreiden kehittyvän vasemmistopuolueeksi ja vasemmistoliiton olevan jo nyt SDP:n apupuolue.

Hän näkee Euroopan yhdentymisen johtavan siihen, että jäsenmaihin muotoutuu vähitellen kaksijakoinen poliittinen järjestelmä. Perusvaihtoehtoina ovat sosiaalidemokraattien johtama vasemmistorintama ja porvarillinen, keskustasta ja oikeistosta koostuva hallituspohja.

Väyrynen ei pidä keskustan nousua vuoden 2003 eduskuntavaaleissa maan suurimmaksi puolueeksi mitenkään itsestäänselvyytenä. Yhtä lailla epävarmaa on se, riittäisikö tällainen menestyskään avaamaan hallitusovet. Puolueen pääsy hallitukseen edellyttää Väyrysen näkemyksen mukaan kansan syviä rivejä innostavaa ohjelmaa ja kestävää valtapoliittista strategiaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.