Mainos

Vauvojen sijaisperheet loppuivat kesken Helsingissä

Vauvojen huostaanotto on pahassa kriisissä pääkaupunkiseudulla.

Lähes 70 prosenttia kiireellistä sijoittamista vaativista vauvoista jää ilman kriisiperhettä, joka voisi hoitaa lasta vanhempien tilanteen selvittelyn ajan.

Vauvan sijoittaminen perheeseen laitoksen sijaan on tärkeää, sillä nykyisen tietämyksen perusteella vauva tarvitsee kehittyäkseen turvallisen kiintymyssuhteen. Kiintymyssuhteen muodostuminen ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla laitoshoidossa vaan turvallisessa kotiympäristössä.

Helsingin sosiaalivirasto kertoo, että kiristyneen tilanteen taustalla on viime vuonna syntyneiden vauvojen ennätysmäärä. Osalla vauvojen äideistä on päihdeongelma, jota he eivät saa hallintaansa tukitoimista huolimatta ja siksi vauvoja joudutaan sijoittamaan myös lastensuojelulaitoksiin.

Kriisiperhesijoituksesta, joka voi kestää muutamasta viikosta useampaan kuukauteen, vauva palaa joko takaisin omien vanhempiensa hoitoon tai hänelle etsitään pitkäaikainen sijaisperhe.

Helsingin sosiaalivirasto etsiikin nyt sijaisvanhempia. Virasto järjestää yhteistyössä Uudenmaan sijaiskotiyhdistyksen kanssa keskustelutilaisuuden sijaisvanhemmuudesta kiinnostuneille tiistaina 21.4.2009 klo 17.30 Kirjasto 10:ssä, osoitteessa Elielinaukio 2 G.

Virasto kehottaa kaikkia kiinnostuneita saapumaan paikalle. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista.

Katso Nina Rahkolan juttu (Kymmenen uutiset 16.4.2009)

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.