Mainos

Vauvat vaihtuivat sairaalassa

Toinen pariskunta teetätti dna-kokeet, koska vauva ei heidän mielestään muistuttanut perhettään.

Kahdella tshekkiläisellä pariskunnalla on pian edessään luopuminen vajaan vuoden ikäisestä pienokaisesta. Iloista asiassa on se, että vastalahjana he saavat hoivattavaksi oman biologisen lapsensa.

Harvinaiseen operaatioon jouduttiin, kun Trebicin kaupungin sairaala sekoitti keskenään kaksi vastasyntynyttä tyttöä 9. joulukuuta viime vuonna. Tyttöjen nimet ovat Veronika ja Nikola. Toisen pariskunnan miehen mielestä uusi tulokas ei muistuttanut isäänsä vähääkään, joten hän päätti teetättää dna-testin sukulaisuuden varmistamiseksi.

Testi osoitti epäilyn todeksi. Myöhemmin myös äidille tehty samanlainen koe varmisti, ettei jo rakkaaksi käynyt vauva voinut olla kummankaan jälkeläinen.

Toinen lapsista vanhempineen.

Viime viikolla pariskunta tapasi kohtalotoverinsa, joka on niin ikään hoivanneet väärää vauvaa omanaan. Pienokaisten on määrä päästä oikean isän ja äidin luo vuoden loppuun mennessä.

- Tietysti olemme onnellisia, mutta toisaalta tuntuu ihan kamalalta, toinen äideistä kuvaili tuntojaan Tshekin radiossa.

Perheet ovat suunnitelleet viettävänsä aikaa yhdessä, jotta vanhemmat tutustuisivat oikeisiin tyttäriinsä rauhassa. Molemmat perheet ovat päättäneet nimetä lapset uudelleen niillä nimillä, jotka he alunperin halusivat tyttärelleen antaa.

Poliisi ja Trebicin sairaala haluavat selvittää, miten "valitettava tapaus" oli mahdollinen. Sairaalan johtaja Petr Mayer on pahoitellut tapahtunuttaja luvannut auttaa asian selvittämisessä. Pariskuntien arvellaan pyytävän sairaalalta 10 miljoonan korunan (510 000 dollarin) vahingonkorvauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.