Mainos

Vauvan kuolema Pietarsaaressa käsitellään hovioikeudessa julkisesti

Vaasan hovioikeus on päättänyt, että Pietarsaaressa surmatun vauvan mysteeri käsitellään hovissa julkisesti. Mustasaaren käräjäoikeus istui viime kesänä koko jutun suljetuin ovin mutta julkaisi oikeudenkäynnin jälkeen koko tuomion.

Syyttäjä vaati nyt hovioikeudessa julkista pääkäsittelyä, johon hovioikeus suostui. Juttu käsitellään yleisön läsnä olematta vain siltä osin, kuin siinä käydään läpi uhrien ruumiinavauspöytäkirjoja ja muita terveydentilaan liittyviä arkaluonteisia tietoja.

Mustasaaren käräjäoikeus totesi viime heinäkuussa 39-vuotiaan vaasalaismiehen syyttömäksi naisystävänsä ja vastasyntyneen lapsensa kuolemaan. Syyttäjä oli vaatinut miehelle rangaistusta murhasta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Nainen kuoli synnytyksen aiheuttamaan verenvuotoon maaliskuussa 2006 Pietarsaaressa. Pariskunnalla oli ollut salasuhde. Poikavauvan ruumis löytyi äidin asunnon kylpyhuoneen pyykkikorista. Käräjäoikeuden mukaan nainen surmasi itse lapsensa miehen tietämättä.

Käräjäoikeuden mukaan oli selvää, ettei mies edes tiennyt naisen olevan raskaana. Jutun pääkäsittely alkaa hovissa helmikuun alussa.

(MTV3 - STT)

(3.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.