Mainos

Vauva menehtyi kuumaan autoon – äiti kertoo kohtalokkaasta virheestään

Äiti muistelee Parents-sivuston koskettavassa haastattelussa monen vuoden takaista traagista virhettään. Virhettä, josta on mahdoton toipua täysin.

Joka kesä maailmalta kantautuu surullisia uutisia siitä, kuinka pienet lapset ovat menehtyneet jäätyään loukkuun kuumaan autoon.

Harva pystyy edes kuvittelemaan, kuinka lapsen voisi unohtaa autoon, mutta silti sitäkin tapahtuu. Jopa kaikista rakastavimmille ja välittävimmille vanhemmille. Vanhemmille, jotka eivät koskaan olisi voineet kuvitella tragedian osuvan kohdalleen.

Jodie Edwards kertoi Parents-sivustolle tarinansa.

Vuonna 2008 Edwards oli työssäkäyvä amerikkalaisäiti, jolla oli 3-vuotias poika ja 11 kuukautta vanha Jenna-tyttö. Mutta sitten tapahtui jotain peruuttamatonta.

Haastattelussa Edwards kertoo, kuinka keskiviikkona, elokuun 20. päivänä, hän oli kolmatta päivää opettelemassa perheen uutta rutiinia. Edwardsin työt olivat alkaneet Cincinnatin yliopistolla ja hänen poikansa oli juuri aloittanut päiväkodin. Se tarkoitti sitä, että Jenna-tytär olisi maanantaista perjantaihin lastenvahdin hoivissa.

Vietyään poikansa päiväkotiin, äiti laittoi Jennan istumaan takapenkille ja aloitti ajomatkan lastenvahdin luo.

– Puhuin ja lauloin hänelle, Edwards kertoi haastattelussa.

– Viisi minuuttia ajettuamme Jenna alkoi laulaa pienellä äänellään, jota hän käytti väsyneenä. Minulla oli vauvapeili ja kun katsoin sitä, näin, että hän oli nukahtamaisillaan, äiti muistelee.

Kuvitelma muuttui todeksi

Äiti kertoo toivoneensa, että saisi nostettua lapsensa autosta tämän heräämättä, jotta tämä voisi jatkaa aamupäivän uniaan lapsenvahdin luona. Edwards kertoo kuvitelleensa tilanteen hyvin yksityiskohtaisesti: Kuinka hän saapuisi perille, kävelisi auton takaovelle, irrottaisi turvavyön, nostaisi lapsen ja peittäisi tämän korvat kävellessään lapsenvahdin ovelle. Hän kuvitteli, kuinka sanoisi lapsenvahdille: "Jenna nukkuu. Voinko laittaa hänet kehtoon?"

Seuraavat 15 minuuttia Edwards ajeli lapsenvahdin luo, mutta sitten visualisointi muuttuikin todeksi hänen mielessään. Sen sijaan, että hän olisi ajanut työpaikkansa ohi lapsenvahdille, hän ajoi autonsa työpaikan parkkipaikalle ajatellen jo vieneensä vauvan hoitoon.

– Parkkeerasin autoni. Laukkuni olivat etupenkillä. Kävelin auton ympäri ja otin ne ja menin töihin.

Äiti ei huomannut, että nukkuva vauva oli vielä autossa, jossa tämä oli vielä seuraavat seitsemän tuntia. Ulkona lämpöasteita oli noin 33.

Jenna ei selvinnyt.

"En pystynyt ymmärtämään, kuinka hän oli joutunut sinne"

Kun äiti palasi autolleen neljältä iltapäivällä, hän meni istumaan ja alkoi peruuttaa autoaan pois parkkipaikalta. Hän oli innokas hakemaan Jennan ja poikansa. Vilkaistuaan takapeiliin hän kuitenkin näki elottoman tyttärensä istuimessaan. Hätääntyneenä hän ryntäsi autosta ulos, avasi oven päästääkseen vauvansa luo ja näppäili hätänumeron.

– En pystynyt ymmärtämään, kuinka hän oli joutunut sinne. Ajattelin, että "Kuka laittoi Jennan tänne?" ja katsoin jopa, oliko joku laittanut poikanikin sinne.

Kun äiti tajusi, ettei hänen muistonsa Jennan laittamisesta kehtoon lapsenvahdin luona ollut totta, hän alkoi huutaa ja valahti autonsa viereen maahaan.

Poliisi ja ambulanssi saapuivat, mutta oli liian myöhäistä.

Ennen kuulusteluja äidillä oli raskas tehtävä. Hänen piti soittaa aviomiehelleen ja kertoa peruuttamattomasta virheestään.

– Sen muisteleminen murtaa sydämeni aina, hän kertoo.

Video: Edes aikuinen ei pysty olemaan kauaa kuumassa autossa.

3:52

Video: Lastenvaunuissakin lämpö voi kohota huomaamatta vaarallisiin lukemiin.

0:57

Lähde: Parents

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.