Vauva kierähti vahingossa alas sängystä ja loukkaantui pahoin – äiti varoittaa päävammojen vakavuudesta

1:16

Paige Ferguson jakoi kuvat Colton-poikansa vakavasta tilasta varoittaakseen muita. 

Videolta opit elintärkeän taidon: näin elvytät vauvaa!

Amerikkalaisvanhemmat joutuivat kamalan tilanteen eteen, kun heidän kuusikuinen lapsensa putosi vahingossa sängystä. Colton-vauva kierähti suojakseen asetellusta tyynyvallista huolimatta vahingossa sängystä lattialle ja löi päänsä, kertoo Metro-lehti.

Sänky oli vain 60 sentin korkeudella

Coltonin äiti Paige Ferguson jakoi kuvat Coltonin vakavasta tilasta varoittaakseen muita.

– Ihmisten täytyy ymmärtää päävammojen vakavuus. Tämä alkoi siitä, että lapsi putosi sängyltä, joka on vain 60 sentin korkeudella lattiasta. Hänellä oli otsassaan kuhmu. Kuhmu, äiti kirjoitti.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Putoamisen jälkeen Colton itki, mutta oli myös tarkkaavainen ja alkoi myöhemmin myös hymyillä. Ferguson kumppaneineen vei lapsen kuitenkin ensiapuun arvioitavaksi.

– Olimme varmoja, että he sanoisivat, että lapsi löi päänsä, hänellä on kuhmu ja hän on ok. Näin ei ollut: poika mursi kallonsa ja puolet hänen kehonsa verivarannoista vuosi hänen aivoihinsa, äiti kuvailee.

– Aion olla suora... Colton ei ehkä jää henkiin. Colton voi elää eikä koskaan kävele tai puhu, Colton saattaa selvitä hyvin. Coltonin kehitys voi viivästyä. Kaikki on epävarmaa ja hän taistelee vielä hengestään, koska pahin ei ole ohi. Tämä on painajaista.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Sydämeni on särkynyt"

Ferguson toivoo, ettei kenenkään muun tarvitsisi kokea samaa. Hän kehottaa ottamaan päävammat aina vakavasti.

– Sydämeni on särkynyt. Lapsemme makaa vieressämme, ja silti ikävöimme häntä niin kamalasti. Teidän täytyy kuunnella minua... Käykää tarkistuttamassa lapsenne, Colton anoo kaikkia vanhempia.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"On kuin surisin, vaikka hän on fyysisesti tässä"

Kirjoituksen jälkeen Coltonin tilassa on tapahtunut muutoksia parempaan. Alussa perhettä varoitettiin siitä, että poika voisi kuolla tai vammautua, tai että hän makaisi loppuelämänsä sängyssä. Nyt seitsenkuinen Colton on jo hymyillyt vanhemmilleen.

– Ehkä olen ahne ja vaikutan kiittämättömältä. Mutta ikävöin höpöttelevää, nauravaa lastani niin paljon. Olen niin kiitollinen siitä, että Colton hymyilee, todella olen. Älkää ymmärtäkö tätä väärin. Rakastan Coltonia tänään enemmän kuin eilen tai sitä edeltävänä päivänä, Ferguson kirjoitti Facebookissa.

– Mutta on vaikeaa olla ikävöimättä ihmistä, joka hän ennen oli. On kuin surisin, vaikka hän on fyysisesti tässä. Minua surettaa ajatella kaikkia niitä saavutuksia, joita hän kokisi juuri nyt, ja sydäntäni repii katsella videoita hänestä höpöttelemässä ja nauramassa. Jotkut päivät ovat niin vaikeita.

Vaikka Colton ei ole entisensä, hänen perheensä iloitsee jokaisesta edistysaskeleista. Vaikka pojan tulevaisuus näyttää epävarmalta, hän on edistynyt paljon.

Lähde: Metro.co.uk, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja