Vauva hylättiin puhelinkoppiin 64 vuotta sitten, mutta miksi? Mysteeri selvisi vasta nyt

Koska viimeksi kuuntelit LP-levyä? 1:40

Vuonna 1954 Steve Dennis löytyi hylättynä puhelinkopista. Hän oli vain kaksi kuukautta vanha. Nyt miehen alkuperä on selvinnyt – kiitos DNA-testauksen!

Vuosikymmenten takaista nostalgiaa videolla: muistatko vielä LP-levyt?

Steve Dennis oli vain kaksi kuukautta vanha, kun hänet hylättiin. Dennis löytyi puhelinkopista eräänä tammikuisena aamuna vuonna 1954, kertoo Lancaster Eagle Gazette.

Lapsesta ei tiedetty synnyinpaikkaa tai -aikaa, eikä hänen vanhempiaan tunnettu. Hänet oli kiedottu huopaan ja pantu pahvilaatikkoon. Lapsen vierellä laatikossa oli täysi maitopullo.

Sukulaisia löytyi DNA-testin avulla

Dennis adoptoitiin kolmevuotiaana, ja hän tiesi jo varhain olevansa adoptioitu. Mies kuitenkin sai vasta teini-ikäisenä tietää, mistä hänet oli löydetty.

Vuosikymmeniä Denniksen alkuperä oli hämärän peitossa. Nyt mysteeri on kuitenkin selvinnyt, kiitos DNA-testauksen.

Dennisillä on omia lapsia, joka kiinnostuivat isänsä juurista. Lastensa ansiosta Dennis teki DNA-testin sukututkimussivustolla. Se johdatti hänet biologisen perheensä luo.

Suvussa eli tarina vauvasta, joka hylättiin ja katosi

DNA-testin tulos saapui tammikuussa 2018. Samalla Dennis sai kirjeen mieheltä, joka kertoi olevansa hänen serkkunsa.

– Hän sanoi "luulen, että tiedän, kuka äitisi on". (Mies kertoi, että) olemme kuulleet koko elämämme ajan, että on olemassa vauva, jolle olemme sukua, ja hänet jätettiin puhelinkoppiin. Se oli kuin haudattu salaisuus, Dennis kuvailee.

Kuvassa Steve Dennis. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Pian Dennis sai yhteyden myös oletettuun siskopuoleensa. Tämä teetätti oman DNA-testin varmistaakseen sukulaisuussuhteen. Myös siskopuoli muisti tarinan sukulaisvauvasta, joka hylättiin ja katosi.

– Lapset olivat kuulleet biologisen äitini suuresta, synkästä salaisuudesta, mutta eivät tienneet, onko se totta vai ei, Dennis kuvaa.

Miehen siskopuoli sai yhteyden Denniksen biologiseen äitiin. Hän on jo yli 80-vuotias.

Aikoo matkustaa tapaamaan äitiään

Äiti luopui Denniksestä painostuksen alla. Hän oli vuonna 1954 vasta 18-vuotias.

Tapaus ei ole ainoa laatuaan: myös Jerry Miller löysi lapsensa vuosikymmenten jälkeen.

Mies näki tyttärensä viimeksi vuonna 1978. Miller luuli kuolevansa pian ja antoi tyttärensä adoptoitavaksi – hän kuitenkin löysi lapsensa 40 vuotta myöhemmin!

Denniksen biologinen isä lupasi avioitua Denniksen äidin kanssa, jos tämä vain antaisi lapsen pois. Dennis syntyi sairaalassa, mutta parin ollessa myöhemmin matkalla poikaystävä otti vauvan ja jätti hänet puhelinkoppiin. Avioliittoakaan ei koskaan solmittu, sillä mies häipyi tämän jälkeen.

Nyt Dennis aikoo matkustaa tapaamaan äitiään ja siskopuoltaan.

– Se on kiinnostavaa. Se ei mullista maailmaa tai mitään sellaista. Oikeat vanhempani olivat tietenkin adoptiovanhempani. Olisi lähes mahdotonta ajatella toisin, Dennis sanoo.

Äiti ei välttämättä muista Denniksen oikeaa syntymäpäivää

Dennis haluaisi tietää oikean syntymäpäivänsä, mutta äiti ei välttämättä muista sitä. Mies ei koe halua kuulustella äitiään.

– En aio tehdä tästä isoa numeroa. Otan sen, mitä hän (äiti) haluaa minulle antaa, ja annan asian olla. Ei 85-vuotiasta naista voi ahdistella... Mitä tahansa hän haluaakin kertoa minulle, hyväksyn sen. Se on enemmän kuin tiesin aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat