Mainos

Vattenfall havittelee tanskalaisyhtiötä

Ruotsin valtion energiayhtiö on tehnyt 25 miljardin Tanskan kruunun tarjouksen tanskalaisesta energiayhtiöstä Elsamista.

Ruotsin valtion omistama energiayhtiö Vattenfall on tehnyt tarjouksen tanskalaisesta kilpailijastaan Elsamista. Kauppahinnaksi tulisi 25 miljardia Tanskan kruunua (runsaat kolme miljardia euroa). Tanskan valtion omistama energiayhtiö DONG on tarjonnut Elsamille fuusiota. DONG omistaa ennestään Elsamista 24 prosenttia.

Markkinoiden mukaan käteistarjous lienee houkuttelevampi Elsamin osakkeenomistajille kuin fuusio DONGin kanssa. Vattenfallin tarjous on tehty pääomistajille, yritysryppäälle, joka omistaa 67 prosenttia Elsamista. Vattenfallin toimitusjohtaja Lars Josefsson kertoi tänään, että he ovat valmiit neuvottelemaan osakekaupoista myös pienempien osakkaiden kanssa.

-Vattenfall ja Elsam on paras yhdistelmä pohjoismaisilla markkinoilla, vakuutti Josefsson.

-DONG on neuvotellut kuusi kuukautta fuusiosta Elsamin kanssa ilman, että oikea hinta on löytynyt, ihmetteli Josefsson.

Analyytikkojen mukaan Pohjoismaitten energiamarkkinoilla koittaa yrityskauppojen ja fuusioitten aika muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Vattenfall on Euroopan viidenneksi suurin sähköntuottaja, joka tavoittelee 10 prosentin markkina-asemaa EU:ssa. Sen lisäksi lähiaikojen yritysostajien joukkoon listataan myös suomalainen Fortum, Saksan E.ON ja Italian Enel.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.