Mainos

Vatsatauti jyllää Helsingin Malmin sairaalassa – jo 140 työntekijää sairastunut

Helsingissä Malmin sairaalassa toista sataa ihmistä on sairastunut vatsatautiin. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen mukaan kaikki sairastuneet ovat Malmin sairaala-alueella töissä. 

Yhteensä sairastuneita on tiedossa noin 140. Helsingin kaupungin ympäristökeskus selvittää parhaillaan kaupungin tartuntataudeista vastaavan infektiolääkärin kanssa epidemian alkulähdettä.

Myös mahdollinen yhteys ruokailuun sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa selvitetään.

Ensimmäiset tapaukset kuun alussa

Ensimmäiset sairastuneet havaittiin marraskuun alussa. Kolmelta sairastuneelta on löytynyt tutkimuksissa norovirus ja tiedotteen mukaan kaikkien sairastuneiden oireet sopivat norovirustautiin.

Potilaiden hoito Malmilla on turvattu tiedotteen mukaan työvuorojärjestelyillä ja ylimääräisten sijaisten palkkaamisella.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus pyytää ottamaan yhteyttä jos joku on syönyt Malmin sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa 10.11 ja 11.11. välisenä aikana. Yhteydenottoa toivotaan sähköpostilla osoitteeseen elintarviketurvallisuus(at)hel.fi. 

Yhteydenottoa toivotaan sekä sairastuneilta että oireettomilta ruokailijoilta, jotka eivät vielä ole vastanneet sähköiseen kyselyyn.

Ravintolassa on tehty pintojen tehopuhdistus heti, kun tiedot sairastumisista tulivat. Ravintola on avoinna normaalisti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.