Mainos

Norovirusepidemian alkulähde mysteeri – Malmin sairaalassa tehopuhdistetaan paikkoja

Malmin sairaalan päivystyksen johtava lääkäri Mia Laiho kertoo, että Malmin sairaalan vatsatautiepidemian alkulähdettä ei ole vielä saatu selville. Helsingin kaupungin ympäristökeskus tiedotti tänään, että sairaalan henkilökunnan keskuudessa kiertää norovirus.

Suurin piikki sairastuneiden määrässä oli viime viikonloppuna ja tällä hetkellä 140 työntekijää on sairaana.

– Tautiin on sairastunut hoitajia sekä lääkäreitä. Lisäksi sairastuneita on tukipalveluissa ja muissa sairaalan henkilöstössä. Eli sairastuneita on koko Malmin sairaalan alueella että myös terveysasemalla, Mia Laiho kertoo.

Nyt tautitapauksien määrä on pienoisessa laskussa, mutta uusia tapauksia on silti tullut. Helsingin kaupungin ympäristökeskus kertoo, että kolmelta sairastuneelta työntekijältä otetut näytteet osoittivat epidemian aiheuttajaksi noroviruksen. Norovirusta on etsitty sairaalasta tehopudistuksissa. Ympäristökeskus on tarkastanut muun muassa henkilöstöravintolan tiistaina. Tiloista tai toiminnasta ei löytynyt huomautettavaa.

Potilaat säästyneet vatsataudilta suurelta osin

Potilaita ei ole Laihon mukaan sairastunut norovirukseen laajemmin.

– Muutama potilas on sairastunut ennen tämän infektion alkua. Tällä hetkellä epidemia keskittyy henkilökuntaan.

Potilaiden hoito Malmilla on turvattu työvuorojärjestelyillä ja ylimääräisten sijaisten palkkaamisella.

– Onneksi työvuorojärjestelyillä ja sijaisilla vuorot on pystytty paikkaamaan. Päivystyksen toiminta on täysimääräisesti pidetty yllä ja potilaat voi olla huoletta sen suhteen. Hoitoa saa kyllä.

Laiho muistuttaa, että noroviruksen tarttumista voi ehkäistä hyvällä käsihygienialla. Henkilökuntaa on informoitu tehostetusta käsihygieniasta jo aikaisemmin.  

– Viikonloppuna henkilöstöravintola on kiinni ja silloin siellä tehdään uudelleen tehopuhdistus.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus pyytää ottamaan yhteyttä jos joku on syönyt Malmin sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa 10.11 ja 11.11. välisenä aikana. Yhteydenottoa toivotaan sähköpostilla osoitteeseen elintarviketurvallisuus(at)hel.fi. 

Laihon mukaan Malmin sairaalan kampusalueella työskentelee yli 500 ihmistä. Esimerkiksi Malmin päivystyksessä työskentelee noin 250 ihmistä. Sairaalassa on myös kaupunginsairaalan toimintaa ja virka-aikana terveysasemalla on henkilökuntaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.