Mainos

Et kai pilaa vaatteitasi? Näihin mokiin sinäkin olet sortunut pyykkiä pestessä

Huomio, seuraavat virheet saattavat pilata kauniit vaatteesi jo yhdessä pesussa!

Jotta vaatteesi pysyisivät hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään, sinun tulisi oppia pesemään ne oikein. Valitettavasti moni meistä sortuu virheisiin, jotka vaikuttavat negatiivisesti niin vaatteiden kuntoon kuin ulkonäköönkin. Ovatko seuraavat asiat sinulle jo tuttuja? 

Lajittelu

Sen lisäksi, että pyykit tulisi lajitella värin mukaan, lajittelussa tulisi kiinnittää huomiota myös vaatteiden materiaaleihin. Esimerkiksi fleece-takit tulisi aina pestä erillään, samoin kuin pyyhkeet tulisi aina pestä erillään synteettisistä materiaaleista.

Tahrojen puhdistus

Jos olet tottunut hankaamaan tahroja voimakkaasti, älä hämmenny, jos vaatteisiisi ilmestyy yhtäkkiä reikiä. Kovan hankaamisen sijaan tahrat tulisi aina puhdista hellävaraisesti liottamista apuna käyttäen.

Pesuaineen annostelu

Pesuainetta ei kannata annostella varmuuden vuoksi liikaa, sillä ylimääräinen pesuaine jättää vaatteisiisi pesuainejäämiä, jotka voivat sekä ärsyttää ihoasi että saada vaatteesi näyttämään entistä likaisemmilta.

Sulje vetoketjut

Ennen kuin laitat vaatteet pesukoneeseen, pidä huolta siitä, että vetoketjut ovat kunnolla kiinni. Avoimet vetoketjut voivat aiheuttaa ikävää vahinkoa muille koneessa pyöriville vaatteille.

Kiinnitä napit

Vetoketjujen lisäksi kannattaa huomio kiinnittää myös nappien sulkemiseen. Avoimet napit irtoavat helposti koneen kovassa pyörityksessä.

Liikaa valkaisuainetta

Liiallinen valkaisuaineen käyttö kuluttaa kangasta, jolloin vaatteet saattavat revetä helposti. Kokeile valkaisuaineen sijaan vaatteiden keittämistä kiehuvassa vedessä muutaman sitruunatipan kera.

Uimapukujen pesu

Uimapukuja ei tulisi koskaan pestä pesukoneessa elastisen kankaan venymisen ja kulumisen vuoksi. Oikea tapa on käsinpesu viileässä vedessä.

Pesukoneelle lepoaikaa

Osa ihmisistä uskoo, että pesukoneen jatkuva päällä olo voi aiheuttaa vahinkoa, pahimmassa tapauksessa jopa rikkoa pesukoneen. Tämä on virheellinen käsitys. Ahkerasta pyykinpesusta ei ole koneelle haittaa. 

Riittämätön huuhtelu

Tyynyjä pestessä tulisi kiinnittää huomiota huuhteluun. Raskaisiin tyynyihin jää helposti pesuainejäämiä, jolloin huuhtelu tulisikin toistaa uudestaan ainakin kerran.

Huuhteluainetta joka pesuun

Huuhteluainetta kannattaa käyttää vain materiaaleille, joille se sopii. Esimerkiksi pyyhkeet saattavat menettää imukykyään, jos niiden pesuun käytetään huuhteluainetta.

Liian täysi kone

Pesukonetta ei koskaan saisi ladata liian täyteen. Täydessä koneessa pyykit eivät pääse pyörimään vapaasti, jolloin ne eivät myöskään puhdistu kunnolla.

Talvivaatteiden pesu

Talvivaatteet menettävät helposti muotonsa pesussa. Muodon säilyttämiseksi kokeile lisätä pyykin joukkoon muutama tennispallo, jotka auttavat vaatteita pysymään ilmavina.

Kalliita pesuaineita

Kalliit pesuaineet eivät välttämättä toimi yhtään sen paremmin kuin halvat ja yksinkertaiset konstit. Suola kirkastaa vaatteiden värejä, sitruunamehu puolestaan pehmentää ja tekee vaatteistasi tuoksuvia.

Unohdat itse pesukoneen

Puhdas pesukone on avainasemassa puhtaaseen pyykkiin. Muista pitää koneen luukku auki pesun jälkeen siihen saakka, kunnes koneen sisus on kuivunut kunnolla. Kerran vuodessa kone tulisi pestä kunnolla viinietikkaa apuna käyttäen. 

Sen lisäksi, että sitruunaa voi käyttää pyykinpesussa, se sopii myös mikron puhdistukseen. 

0:36

Lähde: Brightsideme

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.