Tiesitkö? Haisevan pyykin syy löytyy usein itse pesukoneesta

Pyykinpesukoneen puhdistus täytyy tehdä säännöllisesti – tiivisteitä myöten. Helpoilla pesuohjeilla voit pidentää koneen käyttöikää ja ennen kaikkea saada puhdasta pyykkiä.

Pesukoneessa käyneet tekstiilit voivat sisältää bakteereja, vaikka olisivatkin hetki sitten pestyjä. Syy saattaa olla liian matalassa pesulämpötilassa tai sitten likaisessa pesukoneessa. Koneen sisäinen puhdistus hoituu yleensä helpoiten 90 asteen esipesuttomalla ohjelmalla, jota kannattaa käyttää noin kerran kuussa ja luonnollisesti ilman pyykkiä.

Kuuma vesi ei aina välttämättä auta, vaan apuna voi käyttää etikkavettä tai apteekeista saatavaa sitruunahappoa.

Kumiosat ja tiivisteet unohtuvat usein

Koneen täyttöaukon ympärillä oleva kumikaulus tarvitsee puhtaanapitoa. Voit puhdistaa tiivisteen pesusienellä tai -harjalla ja käyttää apuna normaalia puhdistusainetta. Pesun jälkeen kuivaa kumikaulus huolellisesti, jotta bakteerit lähtevät varmasti pois.

Joskus koneen rummun tiiviste voi päästää esineitä, kuten kolikoita rummun ja rummunsuojan väliin. Vieraiden esineiden joutuminen koneeseen pitää estää, sillä ne voivat johtaa jopa koneen hajoamiseen. Tarkasta siis aina, että tiiviste on roskista puhdas ja koneeseen menevien vaatteiden taskut ovat tyhjät.

Pese pesulokerot

Huolehdi myös siitä, että pesu- ja huuhtelulokerot ovat puhtaita. Jos voit ottaa lokerot koneesta irti, irrota ne ja liota hetki esimerkiksi laimeassa kloorivedessä tai miedossa saippuavedessä. Näin saat pesuainejäämät irtoamaan helposti.

Koneen nukkasihti ja poistoputki ovat myös houkuttelevia paikkoja bakteereille. Tarkasta niiden kunto säännöllisesti ja puhdista tarvittaessa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat