Vastaamo-tietomurrosta epäillystä Julius Kivimäestä tuli isä vankilassa – ei ole vielä nähnyt kuvaa pojastaan: "On se aika kova paikka"

Vastaamo-tietomurrosta epäillystä Julius Kivimäestä tuli isä vankilassa – ei ole vielä nähnyt kuvaa esikoisestaan 1:06
Katso videolta, mitä Julius Kivimäki kertoo isäksi tulostaan.

Vastaamon tietomurrosta epäillystä 26-vuotiaasta Julius Kivimäestä on tullut isä tutkintavankeusaikana. Kivimäki kertoi Rikospaikan erikoishaastattelussa, että hänen esikoispoikansa syntyi muutama viikko sitten.

Kivimäen romanialainen vaimo synnytti pariskunnan poikalapsen ulkomailla. Kivimäki ei ole itse edes nähnyt vielä kuvaa pojastaan. Hän odottaa postissa valokuvaa lapsestaan.

– On se aika kova paikka. Toivon, että tämä otetaan huomioon tulevissa vangitsemiskäsittelyissä.

Kivimäki on harmissaan siitä, että hän joutuu olemaan tutkintavankeudessa vankilassa erossa perheestään.

– Voisin yhtä hyvin olla panta jalassa vankilan ulkopuolella vapaana, jolloin voisin auttaa vaimoani.

Kivimäki toivoo, että vankilassa saadaan järjestettyä skype-puhelu, jotta hän voisi nähdä vaimonsa ja vauvansa videokuvan välityksellä.

Kivimäki on varma oikeuteen joutumisesta

Keskusrikospoliisin Vastaamo-esitutkinta valmistui elokuun lopussa ja siirtyi syyteharkintaan. Syyttäjä päättää viimeistään ensi viikolla, nostaako hän Kivimäkeä vastaan syytteitä vai ei.

Kivimäki on ollut useita kuukausia vangittuna todennäköisin syin epäiltynä Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneesta törkeästä tietomurrosta, Vastaamo-asiakkaiden arkaluontoisten potilastietojen levittämisestä ja uhrien törkeän kiristyksen yrityksestä.

Kivimäki kiistää rikosepäilyt. Hän on silti varma siitä, että häntä vastaan nostetaan syytteet ja juttu etenee oikeuteen.

– (Syytteet) eivät pelota minua, mutta se on veronmaksajien rahojen tuhlausta. Toivottavasti pääsen vastaamaan vapaalta. Jos en pääse, niin pääsenpähän täältä vankilasta pois viimeistään siinä vaiheessa, kun asia on käsitelty. Minulle on tärkeintä päästä pois tutkintavankeudesta. 

– En usko, että tästä tuomiota tulee. Käräjäoikeus voi päättää mitä sattuu, mutta loppujen lopuksi fakta on, että tätä juttua ei ole tutkittu kunnolla.

Katso videolta, mitä Julius Kivimäki kertoo vastasyntyneestä lapsestaan. Koko Kivimäen haastattelu katsottavissa MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat