Mainos

Vasemmiston Korhonen: Soinin eurovaalitempaus venkoilua

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen kritisoi perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin eilisiä eurovaalipuheita. Korhonen oudoksuu erityisesti sitä, että Soini ilmoittaa tulevansa heti pois parlamentista, jos hänet valitaan eduskuntaan vuoden 2011 vaaleissa.

- En osaa sanoa uppoaako ihmisiin se, että lähtee EU:hun ja ilmoittaa jo tässä vaiheessa tulevansa sieltä kohta pois. Kyllä siinä vähän venkoilun makua on.

Korhonen arvioi, että Soinin lähdöllä eurovaaliehdokkaaksi yritetään kalastella EU-kriittisiä äänestäjiä, kriittisyydelle tulee vain Korhosen mielestä viimeinen käyttöpäivä liian nopeasti eli jo seuraavissa eduskuntavaaleissa.

- Tietenkin vähän kummallista kriittisyyttä, jos se kestää vain puolitoista vuotta ja sitten se kriittisyys häipyy.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakan mielestä koko Soinin tempauksella halutaankin vain peitellä kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon (ps.) saamaa kiihotussyytettä. Korhonen ja Puhakka eivät kumpikaan usko, että Soini onnistuessaankaan voisi uhata vasemmistoliiton parlamenttipaikkaa.

- Soinin vahvuus perustuu erittäin hyvin puristettuihin sloganeihin, joilla ei ole kovin suurta tiedollista kivijalkaa takana, kommentoi Puhakka.

"Pääministeriä ei jätetä rauhaan kesän vaaleissa"

Puhakka arvioi kuitenkin EU-kriittisyyden olevan yksi kesän eurovaalien teemoista, samoin talouden taantuman.

- Se tuo kotimaan politiikan pintaan eli kansalaiset haluavat puhua muustakin kuin Euroopan Unionin asioista, eikä Vanhasta jätetä rauhaan EU-vaaleissa, ounastelee Puhakka.

Haasteena vaaleissa on myös se, miten ihmiset saadaan ymmärtämään EU-parlamentin merkitys suomalaisessa elämänmenossa. Korhonen arvioi, että ihmiset kokevat yhä EU:n liian merkityksettömäksi.

- Mielikuva kansalaisilla on byrokraattisesta, kaukaisesta veronmaksajien rahoja kuluttavasta parlamentista. Kuitenkin esimerkiksi ilmastonmuutos ja ympäristöasiat, niitä ei voi päättää kansallisesti. Saasteet kulkevat yli rajojen, sanoo Puhakka.

Puoluevaltuuston tänään hyväksymässä vaaliohjelmassa ajetaankin EU:ta tiukempia rajoja hiilidioksidipäästöille. Lisäksi vasemmistoliitto ajaa tiukempaa sääntelyä taloudelle.

Puolue tavoittelee kesäkuun eurovaaleista kahta paikkaa, nykyisen yhden sijaan. Listasta puuttuu vielä kolme ehdokasta, jotka puoluehallitus nimeää mahdollisimman pian.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.