Vasemmistoliiton kansanedustaja jättää paikkansa Äänekosken valtuuston puheenjohtajana – taustalla alkoholinkäyttö kokouksen aikana

Kansanedustaja Juho Kautto (vas.) luopuu paikastaan Äänekosken kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Taustalla on alkoholinkäyttöön liittyvä tapaus.

Tiedotteensa mukaan Juho Kautto nautti alkoholia ja päihtyi Äänekosken kaupunginvaltuuston kokouksen aikana 29. maaliskuuta.

– Olen erittäin pahoillani toiminnastani ja pyydän anteeksi. Tekemäni on väärin muita valtuutettuja ja kuntalaisia kohtaan. Nolo ja hävettävä tilanne, mutta näin pääsi käymään. Onneksi valtuuston kokous saatiin vietyä asiallisesti loppuun, Kautto sanoo tiedotteessa.

Kautto jättää paikkansa kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, mutta jatkaa rivivaltuutettuna ja kansanedustajana.

"Tarvitsen apua ja olen sitä hakenut"

Äänekosken kaupunginvaltuuston kokous jouduttiin keskeyttämään Kauton sekavan käytöksen takia. Asiasta uutisoivat Äänekosken Kaupunkisanomat ja Ilta-Sanomat.

IS:n mukaan Kautto esiintyi sekavasti eikä kyennyt suoriutumaan tehtävistään. Kokousta jouduttiin jatkamaan varapuheenjohtajan johdolla.

– Tapauksessa on myös positiivinen puoli. Tämä pysäytti minut tajuamaan, että tarvitsen apua ja olen sitä myös hakenut työterveyden kautta, Kautto kirjoittaa tiedotteessa.

– Ongelmat ovat kasautuneet etätyöaikana, ja olen hoitanut niitä alkoholilla. Ehkä oli niin, että tarvittiin tällainen ikävä tapaus, että osasin myöntää itselleni asioiden oikean laidan.

Tiedotteen mukaan Kautto ei tule kommentoimaan asiaa julkisuudessa tämän enempää.

Lue myös:

    Uusimmat