Törkeä viesti Pekka Haavistolle Vantaan kouluampumisen jälkeen: Perussuomalaisten varavaltuutetulle sanktio

Varoituksen saanut Ville Hämäläinen toimii varavaltuutettuna perussuomalaisten riveissä Vaasassa.

Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut lautamies Ville Hämäläiselle (ps.) kirjallisen varoituksen.

Käräjäoikeuden laamanni Pasi Kettula perustelee varoitusta tiedotteessa sillä, että Hämäläisen kommentti oli täysin epäasiallinen, lautamiehen asemaan sopimaton sekä vastoin käräjäoikeuden arvoja ja periaatteita.

Hämäläinen kommentoi kansanedustaja Pekka Haaviston (vihr.) viestiä asiattomasti viestipalvelu X:ssä Vantaan kouluampumistapauksen jälkeen. Haavisto osoitti päivityksessään surunvalittelunsa ampumisessa kuolleen omaisille.

– Ajatukseni ovat Vantaalla Viertolan kouluampumisessa menehtyneen lapsen sekä hänen omaistensa luona. Toivon voimia vaikeisiin aikoihin jokaiselle, johon tilanne on vaikuttanut, Haavisto kirjoitti.

– Taitaa ajatukset vaan olla eri kohdassa poikaa kuin muilla, Hämäläinen kommentoi Haaviston viestiä.

Sittemmin Hämäläinen on poistanut kommenttinsa.

Luvassa ero valtuustoryhmästä?

Lautamiehet ovat maallikkotuomareita, joiden tehtävä on edustaa kansan oikeustajua tuomioistuimessa. Osa oikeuskäsittelyistä käydään lautamieskokoonpanoissa, joissa puheenjohtajana toimii ammattituomari.

Pohjanmaan käräjäoikeuden tiedotteen mukaan lautamiehiltä odotetaan korostuneesti kansalaisten luottamusta heidän harkintakykyynsä.

– Lautamiehen kommentti viestipalvelu X:ssä on horjuttanut vahvasti tätä luottamusta, eikä lautamies ole käyttäytynyt asemansa ja tehtävänsä edellyttämällä tavalla julkaistessaan kommenttia, tiedotteessa sanotaan.

Hämäläinen on myös varavaltuutettu Vaasan kaupunginvaltuustossa. Sanomalehti Ilkka-Pohjalainen kertoi viime sunnuntaina Vaasan perussuomalaisten käsitelleen kokouksessaan Hämäläisen kommenttia.

Kokouksessa päätettiin esittää Hämäläisen eroa valtuustoryhmästä. Asia eteni kevätkokoukselle, mutta Vaasan perussuomalaisten hallituksen puheenjohtaja Kirsi Kauppi ei kommentoinut lehdelle, erotettiinko Hämäläinen vai ei.

Hämäläinen kertoi lehdelle, ettei vielä tiedä, miten Vaasan perussuomalaisten jäsenyydelle ja puolueen jäsenyydelle käy.

 

Lue myös:

    Uusimmat