Mainos

Vasemmisto-oppositio vaatii miljardin lisäelvytystä

Vasemmisto-oppositio on murjonut hallituksen ensi vuoden budjettiesityksen. SDP ja vasemmistoliitto vaativat miljardin euron lisäelvytystä verrattuna hallituksen esitykseen. Puolet tästä summasta eli 500 miljoonaa pitäisi ohjata kunnille.

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mukaan hallitus on tehnyt kolme virhettä talouspolitiikassaan. Virheitä ovat 1) veroelvytys, 2) kuntien taloushuolien laiminlyönti sekä 3) passiivisuus työttömyyden hoidossa. Urpilaisen mielestä hallituksen talouspolitiikka on jämähtänyt vaalivuoteen 2007.

- Edessämme on "hukattujen mahdollisuuksien budjetti". Hallituksella on ollut vuosi aikaa räätälöidä talouspolitiikkansa uusia oloja vastaavaksi, Urpilainen syyttää.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan kunnat eivät selviä nykyisellä rahoituksella peruspalvelujen hoitamisesta. Palvelujen, kuten vanhusten hoivan, kriisiytyminen on ollut tiedossa.

- Siviilipalveluksen koulutusjaksolla suoritin SPR:n ensiapukurssin. Elvytyksessä painallusten jälkeen pitää puhaltaa happea, ei imaista. Hallitus on ymmärtänyt ilmeisesti elvytysohjeet juuri päinvastoin: se imaisee nyt hapen kunnilta, Arhinmäki sanoo.

Katso Eeva Lehtimäen raportti (Seitsemän uutiset 15.9.2009)

Katso Raimo Pitkäsen juttu ja Timo Haapalan raportti (Seitsemän uutiset 15.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.