Mainos

Varusmiehet tyytyväisiä asevelvollisuuteen

Varusmiehet ovat tuoreen kyselyn mukaan tyytyväisiä nykyiseen asevelvollisuusjärjestelmään. Puolustusvoimien varusmiesten loppukyselyn mukaan nykyinen asevelvollisuusjärjestelmä saa varusmiehiltä vankkumattoman tuen.

Tulokset osoittavat, että henkilökohtainen maanpuolustustahto on korkealla tasolla. Lähes 80 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että Suomea tulisi puolustaa kaikissa olosuhteissa aseellisesti, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta.

Kyselyyn vastanneet eivät koe varusmiespalvelusta henkisesti tai fyysisesti raskaaksi. Vastaajista ainoastaan viisi prosenttia on kokenut palveluksen olleen fyysisesti raskas.

- Tämä saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, kun on puhuttu paljon varusmiesten huonosta kunnosta. Nyt kuitenkin pitää ottaa huomioon se kehitys, mikä palvelusaikana tapahtuu, sanoo puolustusvoimien koulutuspäällikkö, eversti Pertti Laatikainen.

Hän muistuttaa, että varusmiehet tottuvat fyysiseen rasituksen melko hyvin.

- Kyselyhän tehdään palveluksen kahden viimeisen viikon aikana. Palvelukseen tulo koetaan raskaaksi, koska elämänmuutos siviiliyhteiskunnasta on niin raju. Hieman ennen kotiutumista nuorilla naisilla ja miehillä on kuitenkin sellainen tunne, että eihän tämä nyt niin paha ollutkaan, Laatikainen jatkaa.

"Simputus ei ole ongelma"

Simputus ei ole varusmiesten mukaan ongelma armeijassa. Kyselyyn vastanneista 70 prosenttia ei ole kokenut lainkaan simputusta. Eversti Laatikaisen mukaan simputuksen määrä on saatu kääntymään laskuun.

- Olemme muutaman vuoden vetäneet simputusohjelmaa ja sen aikana simputus on kääntynyt jyrkästi laskuun. Kehitys on ollut positiivinen. Meillä on simputuksen suhteen nollatoleranssi, Laatikainen sanoo.

Varusmiesten loppukyselyyn vastasi noin 9 500 varusmiestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.