Mainos

Vartijan kuolema poliisiasemalla: Näin vahingonlaukaus tapahtui

Pudasjärven poliisiasemalla sattuneen, vartijan kuolemaan johtaneen vahingonlaukauksen selvittely on edennyt. Asian tutkintaa johtava syyttäjä on saanut asianosaisten kuulustelut päätökseen. Vahingonlaukauksen taustalla vaikuttaisi olevan rikoksesta epäillyn poliisimiehen unohdus.

Mies oli osallistunut keskellä yötä järjestettyyn aseenkäsittelyharjoitukseen muiden poliisien kanssa. Ase oli ollut tuolloin tyhjä ja varustettuna latauksenestopuikolla.

- He olivat harjoitelleet useissa eri tiloissa, kertoo kihlakunnansyyttäjä Kirsi Männikkö Oulun syyttäjänvirastosta.

Harjoituksen päätyttyä rikoksesta epäilty poliisimies oli siirtynyt muiden harjoitukseen osallistuneiden kanssa poliisiaseman kahvioon. Tuolloin hän oli saattanut virka-aseensa jälleen toimintakuntoiseksi.

- Hän oli selkeästi ajatellut, että harjoitus on nyt päättynyt.

Muut olivat kuitenkin jatkaneet harjoitusta kahvilassa edelleen tyhjillä aseilla. Paikalla oli epäillyn lisäksi kolme henkilöä: kaksi poliisimiestä ja yksi vartija.

Poliisi oli unohtanut aseensa olevan ladattu ja päättänyt ottaa osaa muiden harjoitteluun. Hän vetäisi aseen kotelosta, jolloin se laukesi kohtalokkain seurauksin.

Luoti osui poliisiaseman 49-vuotiaaseen vartijaan, joka kuoli saamiinsa vammoihin.

Kihlakunnansyyttäjä Männikkö ei osaa sanoa, kuinka yleisiä poliisiaseman kahviossa käydyt aseenkäyttöharjoitukset ovat.

Syyttäjän mukaan poliisimiehen on syytä epäillä menetelleen törkeän huolimattomasti, josta aiheutui vakavaa vaaraa osuman saaneen vartijan lisäksi myös samassa tilalla olleille poliisimiehille.

Tekoa tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena ja vaaran aiheuttamisena. Epäilty itse ei ole myöntänyt tai kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen. Häntä ei ole pidätetty virasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.