Mainos

Janne, 23, auttoi nälkäistä pikkupoikaa kassajonossa – äiti oli lähtenyt jo aamulla baariin

Vantaalainen Janne Heiskanen kohtasi tiistaina lounastauollaan lohduttoman näyn.

Janne Heiskanen, 23, oli hakemassa tiistaina evästä länsivantaalaisesta ruokakaupasta. Pieni, Heiskasen arvion mukaan alakouluikäinen, poika laski hänen edellään kassajonossa kolikoitaan einespitsa kädessään.

– Pojan rahat eivät riittäneetkään ostoksiin. Sanoin siinä kassalla, että minä voin maksaa ne, hän kertoo MTV Uutisille.

Sitten poika kertoi, ettei kotona ollut mitään syötävää tai edes rahaa ruokaan. Pojan mukaan äiti oli lähtenyt baariin jo aamulla. Heiskanen ja kaupan kassa ennättivät vaihtaa tilanteessa surulliset katseet.

–Tuskinpa kassa olisi sitä pitsaa ilmaiseksikaan voinut antaa.

Heiskanen päätti puuttua tilanteeseen ja kysyi pojalta, mitä tämä haluaisi syödä. Pian he istuivat jo viereisen pitserian pöydässä.

– Poika ei juuri puhunut, joten yritin siinä jotain small talkia heittää. 

– Kyselin häneltä harrastuksista ja koulusta. Perheasioista emme puhuneet mitään.

Poika oli parhaillaan hiihtolomalla ja kertoi, että koulussa oli kyllä kavereita.

– Hiihtolomalla hän oli kuitenkin ollut yksin kotona.

Heiskanen on itse mukana partiossa ja tiesi, että lähistöllä oli yksi lippukunta. Hän tiedusteli, olisiko pojalla halukkuutta lähteä mukaan tutustumaan.

– Se oli molemmille vähän jännittävä tilanne ja mietin, että voiko tästä tulla sanomista, kun vien tuntemattomia syömään. Näin kuitenkin, että se oli mukavampi näin kuin jättää asia sikseen.

Paluumatkalla Heiskanen osti vielä kaupasta pojalle välipalaa kotiin viemisiksi ja lähti sitten takaisin töihin. Tapahtunut kosketti kovasti myös miehen mieltä.

8:10

– Se tuntui aika raskaalta. Totta kai tuli hyvä fiilis, että pystyin jotakin auttamaan. Mietin, että tällaisia tapauksia on varmasti paljon enemmänkin maailmassa.

Heiskanen kirjoitti kokemuksestaan myös Facebook-tililleen. Päivitys lähti nopeasti leviämään ja on poikinut paljon positiivista palautetta.

– Aluksi kauhistuin, kun päivitys lähti niin leviämään. Sitten ajattelin, että ehkä se avaa joidenkin ihmisten silmiä. Toivon, että jokainen tajuaisi, miten pienilläkin teoilla voi auttaa. Oli asia tällainen tai joku muu.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.