Espoolaisäidin painajainen: Poikajoukko kävi 14-vuotiaan dysfasiasta ja astmasta kärsivän pojan kimppuun ja vei tämän rahat – "Poikani ei saanut sen vertaa henkeä, että olisi voinut pyytää apua"

14-vuotias poika ryöstettiin kotimatkallaan Espoon Ison Omenan lähettyvillä lauantai-iltana. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja pojan äiti epäilee tekijöiksi iältään 16-18-vuotiaita poikia.

Espoolaisäiti oli juuri päässyt lauantai-illan työvuorostaan. Kotimatka muuttui painajaiseksi, kun selvisi, ettei hänen poikansa, jonka kotiintuloaika olisi ollut yhdeksältä, ollut vielä saapunut kotiin. Isoveli soitteli ja ihmetteli, missä pikkuveli on.

"Äiti, tule äkkiä"

Äiti etsi poikaa ulkoa ja hetken päästä veli soitti uudestaan.

– Hän huusi puhelimeen, että äiti tule äkkiä.

Kun äiti saapui kotiin, häntä odotti kammottava näky.

– Pojan kasvot olivat turvoksissa ja hän oli aivan paniikissa. Itki ja haukkoi henkeään. Annoin äkkiä hänelle avaavan astmalääkkeen.

Kun poika rauhoittui hieman, äiti ja isoveli saivat selvitettyä tapahtumien kulkua.

Poika oli ollut Isossa Omenassa kello 20.40 asti ja lähtenyt tämän jälkeen kotia kohti.

– Hän lähti, kun työvuoroni loppui. Isosta Omenasta hän lähti kulkemaan tuttua reittiä kotia kohti. Suomenlahdentien ja Leilitien nurkkauksen kohdalla viisihenkinen poikajoukko pysäytti hänet, järkyttynyt äiti kertoo MTV Uutisille.

Reppu revittiin selästä ja taskuja kopeloitiin

– Pojalle oltiin huudettu, että anna tavarat ja rahat tänne pikku jäbä. Poikani oli vastannut että hänellä oli kiire kotiin. Siihen nuoret miehet olivat nauraneet ja repineet pojan selässä olleen repun tämän yltä. He kaivoivat myös pojan taskuja ja ottivat sieltä lompakon, jolloin poika meni aivan lukkoon.

Poika sai astmakohtauksen ryöstön hetkellä

Ryöstön uhriksi päätynyt poika kärsii astmasta ja dysfasiasta. Hän oli säikähtänyt tilannetta, eikä ollut kyennyt pyytämään apua paikalle. Lisäksi hän sai tilanteessa astmakohtauksen.

– Poikani ei saanut henkeä sen vertaa, että olisi voinut pyytää apua, järkyttynyt äiti kertoo.

– Poika ei myöskään ole vielä pystynyt kuvailemaan, mitä miehet puhuivat keskenään, hän jatkaa.

Ikävän tapahtuman päätteeksi poika oli juossut noin 300-400 metriä kotiinsa.

Ryöstön yhteydessä pojalta vietiin rahat ja lompakossa olleet Stadiumin lahjakortit.

Hän pystyi kuvailemaan kimppuunsa käyneen joukon tuntomerkkejä jonkin verran.

– Yhdellä oli lippis, toisella vihertävä takki, kolmannella huppari, poika oli kertonut äidilleen.

Kahden muun pojan ulkonäköä hän ei muista.

Ryöstön uhriksi joutunut espoolaispoika on 159 cm pitkä ja pojan kertoman mukaan nuoret miehet olivat häntä paljon pidempiä ja kolme heistä oli ollut erityisen isokokoisia.

Espoolaisäiti teki tapauksesta rikosilmoituksen.

– Minulle ehdotettiin myös, että ilmoittaisin Ison Omenan vartijoille asiasta ja kyselisin lisää, onko ollut muuta poikkeava sinä iltana, hän kertoo.

Espoossa on hiljattain sattunut muitakin vastaavankaltaisia ryöstelyjä.


Lue myös:

    Uusimmat