Varpu Hintsasen Senja-tytär olisi täyttänyt tänään 13 vuotta – äiti julkaisi riipaisevan tekstin

Erikoishaastattelussa Varpu Hintsanen 17:44
Katso video: Varpu Hintsasen kirjoitti tyttärensä menettämisestä kertovan kirjan.

Varpu Hintsasen Senja-tytär menehtyi viisi vuotta sitten.

Kirjailija ja mielenvalmentaja Varpu Hintsanen kertoo Instagram-tilillään, että hänen Senja-tyttärensä olisi täyttänyt tänään tiistaina 30. tammikuuta 13 vuotta. Senja sairasti harvinaista syöpää ja nukkui pois 8-vuotiaana vuonna 2019.

Varpu jakoi Instagram-tililleen kuvapostauksen, jonka ensimmäisessä otoksessa Senja poseeraa hevosen kanssa. Kolmantena on kuva Senjan kukilla, ilmapalloilla ja kynttilöillä ympäröidystä haudasta.

– Tänään sinä täyttäisit 13 vuotta. Muistelin tänään, miten isosiskosi ollessa samanikäinen, pyörittelit silmiäsi hänen mielenliikkeidensä tiuhoille vaihtumisille, Varpu kirjoittaa julkaisussaan.

Varpu muistelee postauksessaan tilannetta, joka sattui hänen vanhemman tyttärensä ollessa 13-vuotias. Senja oli tuolloin kuunnellut sivusta äitinsä ja isosiskonsa kiivasta sananvaihtoa.

– Siskosi painui mielenosoituksellisesti omaan huoneeseensa yläkertaan ja minä huokaisin äänekkäästi alakerrassa. Kommentoit huoneestasi: Se on teini. Äänessäsi oli lohtua ja ymmärrystä. Tilanne huvitti silloin kovasti, Varpu kirjoittaa.

Varpu kirjoittaa, että nyt Senja olisi itse virallisesti teini-ikäinen. Tekstissään Varpu toivoo, että hän saisi käydä teini-iän ylä- ja alamäkiä läpi tyttärensä kanssa: Vääntää talvipukeutumisesta ja kinata kotiintulo- ja nukkumaanmenoajoista sekä lohduttaa ja pitää kainalossa, kun nuoren maailma myrskyää. 

– Jo viides vuosi, kun keitämme syntymäpäivänäsi juhlakahvit ilman sinua. Vuodet vierivät, ikävä ei helpota vähääkään. Enää en kuitenkaan merkkipäiviäsi etukäteen pelkää, kuten ensimmäisinä vuosina kuolemasi jälkeen. Nyt jo tiedän, että pärjään, Varpu kirjoittaa.

– Hyvää syntymäpäivää sinne toiselle puolen äidin rakkaus. Sun kavereita oli tänään suuri joukko käynyt sun haudalla. Tiedäthän, että niin moni muukin sua kaipaa ja ikävöi - sua muistoissaan ja sydämessään kantaa, hän jatkaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta. 

Postauksen kommenttikenttään on jätetty sydämiä sekä onnentoivotuksia Senjalle.

– Hyvää syntymäpäivää pikkuiselle rakkaalle, fitnessyrittäjä Rita Niemi-Manninen kirjoittaa.

– Hyvää syntymäpäivää pieni kaunis sielu. Ja perheelle isoimmat halaukset, Michele "Minttu" Murphy-Kaulanen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat