Varpu Hintsasen Senja-tytär olisi täyttänyt sunnuntaina 11 vuotta – äiti postasi kauniin tekstin tyttärensä muistolle

Erikoishaastattelussa Varpu Hintsanen 17:44
Varpu Hintsasen kirjoitti tyttärensä menettämisestä kertovan kirjan.

Varpu Hintsasen Senja-tytär olisi täyttänyt sunnuntaina 11 vuotta.

Varpu HintsasenSenja-tytär menehtyi syövän uuvuttamana vuonna 2019. Senja oli kuollessaan vain 8-vuotias, ja olisi täyttänyt eilen sunnuntaina 11 vuotta.

Hintsanen postasi Instagram-tililleen kuvan kukkien ja kynttilöiden ympäröimästä haudasta. Postauksensa kuvatekstissä äiti muisteli tytärtään kauniin sanoin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tänään sinä täyttäisit 11-vuotta. Oli paljon pakkasta ja kova tuuli sinä päivänä kun synnyit. Oli jo edellispäivänäkin, kun oltiin Ellin kanssa sauvakävelylenkillä ja lapsivedet meni. Kerrasto- ja tuulihousut jäätyivät reisiin kiinni, hän kirjoittaa.

Hintsanen kertoo tekstissään Senjan rakastaneen tuulta ja sadetta, oli kyse sitten vedestä tai lumesta. Mitä suurempi myrsky, sitä enemmän Senja nautti. Hintsanen pohtii tämän saattavan olla syy sille, että Suomessa riehunut Valtteri-myrsky tuntui erityisen hyvältä.

– Toimme sinulle yhdessä haudalle kukat ja kynttilät, juomme kahvit ja syömme sateenkaarikakkua. Muistellaan sua yhdessä. Nauti siellä tuulesta, puista, kukista, hevosista, koirista, musiikista, tanssista, herkuista, naurusta, uimisesta, luistelusta. Kaikesta, mistä pidit, Hintsanen kirjoittaa.

Tekstinsä lopussa Hintsanen kertoo, että antaisi mitä vain, jos hänen tyttärensä olisi täällä.

– Meillä kaikilla on sinua niin äärettömän kova ikävä. Niin moni ystävä sua tänään muistaa - se tuo valtavasti lohtua. Rakkaudella äiti, hän toivottaa.

Hintsanen julkisti viime vuonna Senjan menettämisestä kertovan esikoiskirjansa Valo, joka ei kadonnutkaan. Teoksen toinen kirjoittaja on toimittaja Emilia Saloranta.

Lue myös:

    Uusimmat