Varokaa lahtelaiset, tamperelaiset ja kaikki muutkin suomalaiset – Nämä uutiset tuskin ovat totta

MTV Uutisten toimitus on käynyt läpi aamun uutistarjontaa. Toimitus kehottaa kansalaisia tänään normaalia suurempaan tarkkaavaisuuteen. 

Seuraavat uutiset ja tiedonannot ovat todennäköisesti aprillia eli huiputusta.

Lahtelaisten tunteita ei tutkita, eikä tamperelaisia valvota

Aamulehden mukaan Tampereella alkaa tänään jalankulkijoiden automaattivalvonta, joka laajenee myöhemmin koko maahan. Valvonta tapahtuu lehden mukaan kaikille teille asennettavilla valvontakameroilla. MTV Uutiset aikoo jalankulkijoiden sijaan valvoa entistä tarkemmin Aamulehden toimituksen aprilliuutisointia.

Etelä-Suomen Sanomat kertoo, että Applen tytäryhtiö Pineapple on perustanut konttorinsa Lahteen. Uutisen mukaan lahtelaisten tunteita aletaan tutkia kiinnittämällä kaupunkilaisiin antureita. Etelä-Suomen Sanomat on lehden itsensä mukaan tunnetutkimuksessa mukana, koska lehden tekstiviestipalstalla on havaittu poikkeuksellista negatiivisuutta. Negatiivisuuden sijaan lahtelaiset saavat nyt positiivisia uutisia: Etelä-Suomen Sanomien uutinen tuskin on totta!

Sen sijaan lennoista ja metrosta innostuneiden porilaisten kannattaa alkaa niellä pettymystään. MTV Uutiset arvioi, että toisin kuin Satakunnan Kansa kertoo, Poriin ei ole tulossa kiinalaisten lentokenttäinvestointia eikä myöskään metroa.

Lappeenrannassa joku ehti ehkä jo vaihtaa sähkösopimuksensa tuulisähköön, kun Etelä-Saimaa kertoi, että Ikea rakentaa Mustolan kaupunginosaan tuulivoimapuiston. MTV Uutiset antaa tämänkin uutisen lukijoille huiputusvaroitukseen. 

Savon Sanomat väittää, että EU olisi kieltämässä kalakukon harhaanjohtavan fishcock-käännöksen takia. Kalakukkohan ei sisällä urospuolista kanaa. Koska kyseessä on savolainen julkaisu, MTV Uutiset arvioi, että uutinen suottaapi olla tai suottaapi olla olemattakin totta.

Älä luota edes viranomaisiin

Tiedotusvälineiden lisäksi myös viranomaisviestintä voi tänään olla olla epäluotettavaa. Helsingin kaupunkiympäristön sosiaalisen median tileillä on jo julkaistu puhdasta puutaheinää. 

Ensin Hämeentien uudistuksen vaiheista kertovalla Facebook-sivustolla ilmoitettiin, että Helsingin Hämeentien peruskorjauksen yhteydessä kaivannosta olisi löytynyt Suomen suuriruhtinaskunnan kenraalikuvernöörin Nikolai Bobrikovin nappi.


Myös Kaupunkiympäristön ilmoitus siitä, että Helsingin hallintaan siirtyisi Muua-niminen saari vaikuttaa epäuskottavalta.

Kalsareita ei olla poistamassa maitokaupoista

Suomen kesä on tunnetusti kylmä ja vähäluminen, joten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ehdotus kalsareiden myynnin rajoittamisesta on näin kesän kynnyksellä saattanut jo herättää huolta. MTV Uutiset arvioi, että vaikka kalsarikännit ovatkin todelliseksi tunnustettu ilmiö, maitokauppojen kalsarimyyntikielto tuskin silti nousee kevään vaaliteemaksi.

Lapin pelastuslaitos kertoo Twitterissä, että se tempaisee ilmaston puolesta ja hoitaa ensivastetehtävät polkupyörällä. Twiitin mukaan Lapin sairaanhoitopiiri pitää uudistusta hyvänä, koska "Nyt tullaan samaan aikaan kohteeseen eikä pelastuslaitos ole meitä nopeampi". 

Edes ruotsalaisiin ei voi luottaa: "Pimppilento" tuskin on totta

Yleensä Ruotsissa kaikki on paremmin, mutta ei tänään. Ruotsin radion alueradio P4 Blekinge kertoo, että Puolustusvoimat olisi tehnyt tahallisen "pimppilennon". Juttu vaikuttaa muuten uskottavalta, mutta kehno kuvanmuokkaus paljastaa uutisen todennäköiseksi puijaukseksi.



Lue myös:

    Uusimmat