Varo tätä lihottavaa virhettä jouluna

Kilokaloreita säästäväksi toimenpiteeksi suunniteltu, yleinen virhe voi kostautua järjettömänä ahmimisena joulupöydässä.

Jouluna moni saattaa jättää aamiaisen tai lounaan väliin säästäkseen tilaa illan jouluaterialle. Tämä ei kuitenkaan ole paras strategia, jos mielii vältellä yleensä joulunaikaan vyötärölle pakkautuvia kiloja.

– On suuri virhe paastota ennen isoa ateriaa tai juhlia, sanoo myös ravitsemusterapeutti Katherine Tallmadge.

Juhlapäivinä tulee herkästi syötyä roimasti enemmän kuin normaalisti. Kun muistaa syödä vaikkapa perinteisen riisipuuron aamulla sekä täyttävän, terveellisen lounaan samoihin aikoihin kuin tavallisena arkipäivänäkin, syö herkuttelunkin lomassa luultavasti vähemmän kilokaloreita kuin silloin, jos aterioita on jättänyt väliin. Jos aamupäivällä paastoaa, on päivällisen aikoihin jo niin nälkäinen, että tulee syöneeksi aivan liikaa.

Herkkuja notkollaan olevasta ruokapöydästä voi myös valita vaikkapa kolme suosikkiaan runsaskalorisista ruoista ja syödä vain niitä vihanneslisukkeiden kera.

Myös monipuolinen ruokavalikoima tekee ylensyömisen helpoksi. Jos esimerkiksi jälkiruokakakkuja on kolmea sorttia, saattaa tehdä mieli maistaa jokaista. Tallmadgen mukaan kannattaa kuitenkin pitäytyä vain yhdessä.

Jos jouluaattona tuleekin syötyä ahmimalla, ei siitä kannata tehdä tapaa. Sen sijaan pian joulun jälkeen kannattaisi palata normaaliin, terveelliseen ateriarytmiin. Vaikka tähteitä jää luultavasti runsain mitoin, niistä ei siis kannata enää kattaa pöytään suuria, ähkyn aiheuttavia ateriakokonaisuuksia.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja