Mainos

Varo sudenkuoppia – näin tilaat pikkuremontit rehellisesti

MTV3:n Kymmenen uutisissa vieraillut Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen neuvoi, kuinka tilaaja selviää pikkuremonteista puhtain paperein. Tarvittavan byrokratian määrä nousi puheenaiheeksi kehitysministeri Heidi Hautalan jätettyä velvoitteensa hoitamatta.

– Yksinkertaisin ja helpon tapa on ostaa yritykseltä tai yrittäjältä, joka löytyy ennakkoperintärekisteristä. Sen voi helposti tarkistaa YTJ-palvelusta, Lehtinen kertoo.

– Tämän jälkeen pyytää vain kunnon laskun, jossa on työkulut eritelty, maksaa tilisiirrolla sen ja sen avulla saa myös helposti kotitalousvähennyksen.

Pienistäkin summista työeläkevakuutus

Isompaa hallintojumppaa joutuu suorittamaan, jos työn arvo ylittää 1500 euroa. Sen jälkeen joutuu muun muassa ennakonpidätyksen toimittamaan eteenpäin.

– Pienemmistäkin summista voi joutua erilaisia vakuutuksia ottamaan. Jos summa on yli 50 euroa kuussa, niin työeläkevakuutus tulee ottaa, Lehtinen muistuttaa.

– Ja jos on yli 200 euroa maksanut yhteensä, niin palkat pitää ilmoittaa verottajalle vuoden lopussa.

Takautuvastikin voi narahtaa

Lehtisen mielestä järjestelmästä olisi syytä tehdä yksinkertaisempi. Sormi osoittaa verottajan ja vakuutuslaitosten suuntaan.

Palkka.fi -palvelukin on mutkikas, kun mennään ennakonpidätyssumman yli.

Pimeästi töitä teettäneitä Lehtinen varoittaa, sillä takautuvastikin voi narahtaa.

– Viisi edellistä vuotta on aina auki. Vuosi 2007 alkaa olla jo turvallisemmalla puolella, jos mitään pahaa rikosta ei ole tullut tehtyä.

(MTV3)

Katso Teemu Lehtisen studiohaastattelu (Kymmenen uutiset 15.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.