Mainos

Varo parkkisakkoansaa! Tuhannet suomalaiset sortuvat jouluostoksilla tähän virheeseen

Viime tinkaan jääneet ja pitkiksi venähtäneet jouluostosreissut voivat luoda autoilijoille parkkisakkoansan. Viime vuonna vilkkaimman viikon aikana kerättiin pelkästään Helsingissä parkkisakkoja lähes 300 000 euron edestä.

Pysäköintimaksujen ja parkkisakkojen määrä kasvaa Suomessa marras- ja joulukuussa jouluaattoa kohti mentäessä. Monilla joululahjojen hankkiminen jää viime hetkiin, jolloin kaupungilla on usein paljon ruuhkaa. Silloin ostokset myös venähtävät helposti ja parkkiaika pääsee loppumaan. Pahimmillaan tuulilasilla odottavat sakot.

Parkkisakkojen vilkkain viikko osui viime vuonna jouluviikkoa edeltävälle viikolle. Viime vuonna yhden viikon aikana jaettiin Helsingissä parkkisakkoja jopa noin 273 000 euron arvosta. Parkkisakkoja tuli kahta viikkoa aikaisempaan verrattuna yhteensä 322 enemmän.

Kokonaisuudessaan parkkisakon tuulilasiinsa sai tuona aikana yhteensä 4 075 ajoneuvoa.

Joulunajan parkkisakkoilmiö ei ole vain helsinkiläinen. Esimerkiksi Tampereella jaettiin viime vuoden joulukuussa 187 virhemaksua enemmän kuin marraskuussa.

– Pysäköinninvalvojan kirje pyyhkijän alla ei paljon joulumieltä nostata. Jos lahja maksaa esimerkiksi 50 euroa ja siihen pamahtaa päälle toinen mokoma, niin koko lahjabudjetti heittää kuperkeikkaa, EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Anderson toteaa.

Myös puhelinpysäköintiyhtiö EasyParkin tilastoissa näkyy selkeästi viime hetken joulukiire. Viime vuonna jouluviikon maanantaista torstaihin ostettiin mobiilisovelluksen kautta 2 300 pysäköintiä enemmän kuin edellisellä viikolla vastaavassa ajassa. Viime vuoden vilkkain oli keskiviikko 21.12., jolloin palvelun kautta maksettiin liki 29 000 pysäköintiä.

Lähde: EasyPark

***

4:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.