Värjäätkö hiuksiasi? Kampaaja varoittaa unohtamasta raitatestiä: "Katsokaa, mitä tapahtui!"

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06
Videolla näytetään, miten värjäät hiukset kotona!

Yhdysvaltalaiskampaaja havainnollistaa, miksi on tärkeää testata väriaineen soveltuvuus ennen kuin sitä levittää koko tukkaan. Hänen varoitusvideostaan kertoo The Sun.

Olemme aiemmin kertoneet asioista, jotka olisi hyvä kertoa kampaajalle ennen hiustenleikkuuta. Nyt losangelesilainen kampaaja havainnollistaa Mari Kay Hair -nimeä kantavalla TikTok-tilillään, miksi ennen värjäämistä – ja etenkin vaalennusta – kannattaa testata aineen sopivuus omille hiuksille. 

Kampaajan asiakkaaksi tullut nainen tiedusteli, voisiko tämä tehdä hänelle vaaleita raitoja niin sanotulla balayage-tekniikalla. Siinä raidat maalataan hiuksiin ikään kuin vapaalla kädellä.

– Onneksi tein hiusraitatestin, koska katsokaa, mitä tapahtui! hän toteaa.

Kamera zoomaa testiksi vaalennettuihin suortuviin. Hius on vaurioitunut pahasti eikä siis kestäisi vaalennusainetta. Foliolla näkyy hiuksia, jotka irtosivat testihiuksista.

– Jos olisin vaalentanut hänen tukkansa ilman hiusraitatestiä, olisin joutunut leikkaamaan hänen tukkansa lyhyeksi, kampaaja varoittaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ammattilaisen mukaan olisikin erittäin tärkeää kertoa kampaajalle, mitä hiuksissa on ollut ennen värjäystä. 

– Saatat valehdella kampaajallesi, mutta vaalennusaine ei valehtele.

Järkyttyneitä kommentteja

26. heinäkuuta julkaistua videota on katsottu yli neljä miljoonaa kertaa. 

– Apua! En tiennyt hiuksen voivan reagoida noin voimakkaasti. Luulin, että noin voi käydä jos, jos sen aineen antaa olla tukassa liian pitkään, päivitteli eräs.

– Ei minulle koskaan kukaan kampaaja ole tuollaista testiä tehnyt, ihmetteli toinen.

– Tuollainen on minun tukkani juuri nyt, surkutteli kolmas.

– Ei minulle ole koskaan käynyt, kun olen vaalentanut hiuksiani kotona, kommentoi neljäs.

Täsmensi muutamaa asiaa seuraavalla videolla

Kampaajan ensimmäinen video sai niin paljon kysymyksiä, että hän selvensi muutamia asioita seuraavalla videolla.

Ensinnäkin hän selventää, että asiakas ei valehdellut hänelle. Asiaks kertoi vaalentaneensa hiuksiaan aiemmin ja värjänneensä sitä erilaisilla väreillä.

Moni ihmetteli kommenteissa, miksi ja mistä kampaamoon tulevat asiakkaat valehtelisivat. Kampaaja täsmentää että hänen asiakkaansa eivät tällaiseen toimintaan sorru. Jotkut asiakkaat voivat kuitenkin puijata sen suhteen, mitä hiuksille on tehty, jotta he saisivat haluamansa kampauksen. Kampaajat kun voivat kieltäytyä tekemästä tiettyjä toimenpiteitä tukan aiemman värjäyshistorian perusteella. 

– Sitten nämä asiakkaat menevät johonkin toiseen salonkiin ja narraavat sen suhteen, mitä hiuksille on tehty saadakseen sen toimenpiteen, jota pyysivät.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Nämä ihmiset eivät tajua sitä, että heidän tukkansa tulee menemään kamalaan kuntoon ja syyttävät lopputuloksesta kampaajaa. Kukaan ei halua syyttää asiakkaat ja sanoa, että hei, asiakas tässä valehteli.

Kyseiselle asiakkaalle päädyttiin tekemään toivomansa raidoituskampaus hiustenpidennyksillä. Se näyttää kampaajan mukaan suurin piirtein siltä kuin asiakkaan alun perin toivoma kampaus.

Lue myös:

    Uusimmat