Värillä on väliä! Näin vaatteiden väri vaikuttaa mielialaasi

Positiivinen, itsevarma vai surullinen? Värit vaikuttavat siihen paljon siihen, millaiseksi tunnet itsesi ja millaisen kuvan annat itsestäsi muille.

Kulttuuri määrittelee pitkälti sen, miten käsitämme eri värit. Esimerkiksi punainen väri mielletään usein intohimon väriksi. Värit vaikuttavat pitkälti myös mielialaamme, ja tämä vaikutus kannattaakin pitää mielessä vaatevalintoja tehdessä. 

Seuraavassa on tietoa tunteista, joita eri värit voivat tuottaa.  

Punainen

Punaiset vaatteet vaativat käyttäjältään uskallusta ja harkintaa. Punainen asu lisää myös itseluottamusta ja saa sinut erottumaan joukosta.

Useimmissa maissa punainen väri liitetään intohimoon ja seksuaalisuuteen. Poikkeuksena tästä on Intia, jossa punainen on perinteisesti morsiamen puvun väri. Punainen merkitsee Intiassa puhtautta.

Yhdistelmä punaista ja mustaa on jo pitkään ollut muodikas klassikko. Jos punainen väri tuntuu liian voimakkaalta, voit kokeilla yhdistää sen valkoisen tai beigen kanssa pehmentääksesi värin tuomaa mielikuvaa. 

Keltainen

Keltainen saa sinut iloiseksi. Keltainen on aurinkoinen ja elämäniloa vahvistava väri, joka tekee sinusta myös helpommin lähestyttävän. Keltaiseen pukeutujat viestittävät olevansa ystävällisiä ja positiivisia.

Keltaiseen pukeuduttaessa kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä keltainen ei sovi kaikille ihotyypeille. Elämäniloa viestittävän keltaisen käyttö kannattaakin aloittaa maltilla, esimerkiksi asusteista.

Sininen

Päinvastoin kuin punainen, sininen väri saa verenpaineemme laskemaan. Olitpa sitten suunnitellut rentoutua pitkän työpäivän jälkeen tai valmistautua tärkeään tapaamiseen, sininen on vuorenvarma vaihtoehto. 

Tämä väri auttaa sekä rentoutumaan että luomaan positiivisen ensivaikutelman. Erittäin tummansinisiä vaatteita kannattaa pehmentää vaaleilla asusteilla.  

Vihreä

Vihreä on väri, joka samalla rauhoittaa että virkistää mieltä. Vihreä väri kertoo, että olet huolehtivainen ja luonnonläheinen ihminen. Vihreää on monia eri sävyjä, mikä tekee siitä sopivan kaikille ihotyypeille.

Jos haluat korostaa vihreää paitaasi tai mekkoasi, käytä neutraalin värisiä asusteita. Käyttäessäsi puolestaan hillittyjä värisävyjä, voit korostaa asuasi vaikkapa kirkkaan värisellä hatulla tai kaulakorulla.

Violetti

Tämä väri luo välittömästi mielikuvan kokeneesta ja itsevarmasta henkilöstä. Tästä syystä violetti voikin olla nappivalinta työhaastatteluasua pohtiessa.

Violetti voi saada sinut näyttämään myös ikäistäsi kypsemmältä, ja sopii yhteen erityisesti pastellisävyjen kanssa.

Musta

Musta on väri, joka sopii kaikille. Useimmiten musta on myös väri, joka saa kantajansa näyttämään hoikemmalta. 

Mustia vaatteita käyttämällä voi luoda joko surullisen tai elegantin vaikutelman. Jos haluat varmistaa, etteivät mustat vaatteesi anna sinusta liian synkkää vaikutelmaa, ota kokonaisuuteesi mukaan kirkkaan värisiä yksityiskohtia ja koruja.

Lähde: Brightsideme

Lue myös:

    Uusimmat