Mainos

Kylmä viikonloppu tulossa: Räntää ja yöpakkasia etelässä asti

Loppuviikon sää on viileää. Pakkasta on öisin etelässä asti. Myös vesi-, räntä- ja lumikuuroja on liikkeellä.

Ensi yönä pohjoisessa on yleisesti pakkasta. Myös Etelä- ja Keski-Suomen selkeillä alueilla lämpötila tippuu pakkaselle. Perjantaiaamu on koko maassa kylmä.

– Tienpinnat voivat olla aamulla jäässä. Perjantain aikana pohjoistuuli voimistuu koko maassa. Etelä- ja Keski-Suomessa on vaihtelevaa pilvisyyttä ja voimakkuudeltaan vaihtelevia sadekuuroja. Kovimmat sateet tulevat lounaassa, missä voi myös ukkostaa. Etelässä sateet ovat vettä, pohjoisempana voi tulla myös räntää, itärajalla voi sataa yhtenäisemmin lunta jonkin aikaa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Lauantaiaamuna koko maassa on pikkupakkasta. Pohjois- ja Keski-Suomessa pilvisyys on runsasta, aurinkoisinta on etelässä.

Iltapäivällä Etelä-Suomeen syntyy sadekuuroja, joista osa voi olla räntää. Lauantaina päivän ylimmät lämpötilat ovat etelässä 4-8 asteessa. Maan keskiosassa ollaan viiden asteen molemmin puolin ja pohjoisessa 0-5 asteessa.

– Lumi- ja räntäkuurot ovat mahdollisia maan keski-ja pohjoisosassa. Länsirannikolle voi ajautua mereltä sakeita räntä- tai lumikuuroja, lähinnä Vaasan korkeudelle ja siitä pohjoiseen, ennustaa Miina Manninen.

Sunnuntain vastaisena yönä pakkasta on koko maassa. Aamu on Etelä- ja Keski-Suomessa todennäköisesti aurinkoinen.

– Päivän aikana pilvisyys lisääntyy, kun Suomea lähestyy sadealue etelän puolelta. Se tuo sadetta eteläiseen Suomeen sunnuntai-iltana tai maanantain vastaisena yönä. Myös sunnuntaina sää on epävakaista. Etelässä voi tulla sadekuuroja, Keski- ja Pohjois-Suomessa lumi- ja räntäkuuroja. Lämpötilat ovat melko samoissa lukemissa kuin lauantaina.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.