Mainos

Meteorologi: Alkuviikko parasta mahdollista kevättalvisäätä – loppuviikolla lumi- ja vesisateita

Sää on alkuviikolla poutaista ja paikoin aurinkoista. Yöt ovat kylmiä, päivisin on pikkupakkasta. Loppuviikolla sää lauhtuu ja ennusteissa on lumi-, räntä- ja vesisateita.

Viime yö oli kylmä. Lapin selkeillä alueilla pakkasta oli yli 25 astetta, etelän ja lännen sisämaassakin oli paikoin 15-20 pakkasastetta. Tänään päivällä lämpötilat ovat laajalti pikkupakkaselle, pohjoisessa kymmenen pakkasasteen tienoilla. Myös aurinko paistelee.

– Alkuviikko on parasta mahdollista kevättalvisäätä. On poutaa, pilvisyys vaihtelee. Aurinko lämmittää päivisin niin, että on pikkupakkasta. Loppuviikolla sateet yleistyvät taas, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen viikon säästä.

Suomen eteläpuolella oleva korkeapaineen keskus liikkuu tiistain ja keskiviikon aikana Suomen itäpuolelle, mutta pitää edelleen matalapaineet sateineen poissa Suomen yltä. Tiistai ja keskiviikko ovat siis poutapäiviä, pilvisyys vaihtelee ja päivällä on pikkupakkasta. Öisin pakkanen kiristyy selkeillä alueilla.

Lumi-, räntä- ja vesisateita loppuviikolla

Loppuviikolla sää muuttuu.

– Torstaina virtaus kääntyy puhaltamaan kaakosta. Meille alkaa nousta sateita etelän tai kaakon suunnalta. Tämän hetken ennusteen mukaan torstaina on luvassa vähän lunta Etelä- ja Keski-Suomeen. Myös perjantaina lumisateita tulee Etelä- ja Keski-Suomessa, sanoo Miina Manninen.

Viikonloppuna liikkeellä on voimakkaita matalapaineita.

– Viikon kovimmat sateet sattuvat viikonloppuun. Matalapaineiden reitti ja ajoitus ovat vielä auki. Osa sateista voi olla vettä ja räntää maan etelä- ja keskiosassa, ennustaa Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.