Varaudu krapulaan – löytyväthän nämä ainesosat kaapistasi?

Krapulan kourissa tulee napattua särkylääke, jos toinenkin, mutta mikset kokeilisi luonnollisempia tapoja voittaa nuutunut olo?

Ellet kieltäydy alkoholista kokonaan tai jos et omaa uskomatonta itsekontrollia, voi joskus käydä niin, että lasillisia tulee kumottua yksi liikaa silloin tällöin. Hauska ilta muuttuu helposti seuraavana päivänä armottomaksi krapulaksi: päänsärkyä, pahoinvointia ja yleistä tokkuraisuutta.

On kuitenkin olemassa joitain luonnollisia konsteja, joiden avulla voit helpottaa oloasi. Kokeile seuraavia luonnon omia apukeinoja seuraavan kerran, kun krapula iskee.

Vesi

Nesteytä, nesteytä ja nesteytä! Juo aina paljon vettä ennen alkoholin nauttimista, sen aikana ja sen jälkeen. Jos ripottelet veteen hieman suolaa ja sokeria, auttaa se jopa enemmän, mutta kokeile myös sekoittaa keskenään reilut 2 desilitraa tomaattimehua, hieman limetinmehua, teelusikallinen sokeria ja ripaus cayennepippuria. Tällä Bloody Marya imitoivalla alkoholittomalla Stanched Mary -reseptillä saat verensokeri- ja elektrolyyttitasot taas kohdilleen.

Wasabi

Kuulostaa oudolta, mutta wasabikylpy auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta. Yli kolmannes myrkyistä poistuu kehosta ihon kautta. Wasabilla onkin ihmeellinen kyky muun muassa lisätä verenkiertoa elimissä ja edistää solujen hapettumista. Jos rohkenet, lisää wasabitahnaa 2–4 ruokalusikallista kuumaan kylpyyn! Myrkkyjen pitäisi poistua ihon kautta pois rentoutuessasi kylvyssä. Pian on poissa myös krapulasi!

Sinapinsiemen

Sinapinsiemenkylpy saattaa auttaa myös. Sinapinsiemenestä valmistetulla sinappijauheella on samankaltaiset vaikutukset kuin wasabilla, joten kumpaa tahansa erikoisista kylvyistä haluatkaan kokeilla, ei valintasi pieleen mene. Lisää teelusikallinen sinappijauhetta lämmintä vettä täynnä olevaan kylpyammeesseen ja mene likoamaan!

Vehnänoras

Vehnänoraan uskotaan nesteyttävän ja puhdistavan kehoa. Vehnänoraan sisältämä klorofylli saa kehon pH:n pysymään optimaalisena. Lisäksi tehokkaat antioksidantit puhdistavat suolistoa ja maksaa sekä edesauttavat haavojen paranemista. Valmista siis vaikkapa mehua tai pirtelöä vehnänorasjauheesta.

Banaanit

Syö banaaneja krapulaasi. Alkoholi on tehokas diureetti eli se poistaa nesteitä kehostasi. Banaanit vähentävätkin krapulan oireita täydentämällä kehon huvenneita elektrolyytti- ja kaliumvarastoja.

Inkivääri

Nauti inkivääriä teen tai kuuman veden joukossa. Inkivääri auttaa lievittämään krapulasta usein johtuvaa pahoinvointia ja tokkuraista oloa. Se on myös tehokas antioksidantti, joka taistelee vapaiden radikaalien aiheuttamia ja alkoholin vauhdittamia vahinkoja vastaan.

Hunaja

Lisää inkivääriteehesi hunajaa, älä sokeria. Hunaja sisältää fruktoosia, joka auttaa maksaa hajottamaan alkoholia.

C-vitamiini

Purista veteen tai inkivääriteehen vielä limettiä tai sitruunaa. Näissä sitrushedelmissä on paljon C-vitamiinia, joka myös auttaa maksaa alkoholin hajottamisessa. Myös sitrushedelmien B-vitamiineista on tässä apua.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Meal

Lue myös:

    Uusimmat