Mainos

Vappu ei juuri muuta aikatauluja

Ruokakaupat ja Alkon liikkeet sulkevat ovensa vappuaattona tavallisen lauantain tapaan kello kuudelta illalla. Sekä kaukobussit että VR:n kaukoliikenne seuraavat vappuviikonloppuna pääsääntöisesti normaaliaikatauluja.

Vappu tuo vain vähän muutoksia joukkoliikenteeseen ja erilaisiin peruspalveluihin. Tämä johtuu siitä, että vapun aatto osuu tänä vuonna lauantaille ja yleinen vapaapäivä vapunpäivä sunnuntaille. Elintarvikeliikkeet ja muut päivittäistavarakaupan myymälät voivat olla normaalisti avoinna lauantaina kello 7-18, mutta sunnuntaina ne ovat kiinni.

Alkon liikkeet sulkevat ovensa vappuaattona kello 18 ja ovat sunnuntaina kiinni. Pankit ovat suljettuna vappuviikonlopun. Postin omat toimipaikat ovat kiinni sekä lauantaina että sunnuntaina. Poikkeuksen tekee Helsingin pääposti, joka palvelee vappuaattona klo 10-18. Yrittäjien hoitamat reilut 1000 postia palvelevat vappuna omien aukioloaikojensa mukaan.

Kaukobussiliikenne kulkee vappuviikonlopun normaaliaikataulussa. Ainoastaan joillakin seudullisilla linjoilla vapunpäivän vastaisen yön liikenteessä voi olla muutoksia. VR:n kaukoliikenne toimii vappuviikonloppuna normaaliaikataulussa. Joukkoliikenne kulkee vappuaattona normaalissa lauantaiaikataulussa ja vapunpäivänä pyhäaikataulujen mukaan.

Monessa kaupungissa sisäistä yöliikennettä on lisätty lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Pääkaupunkiseudun kuntien sisäinen liikenne ja seutuliikenne kulkevat vappuaattona normaalien arkiaikataulujen mukaisesti, mutta osa vuoroista ajaa poikkeusreittejä. Yöliikennettä on normaalia pidempään ja lähtöjä runsaammin. Myös vapunpäivänä ajetaan lauantaiaikataulujen mukaan.

Autoliikennettä on rajattu useassa kaupungissa vappuviikonloppuna vappuun liittyvien tapahtumien vuoksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 29.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.