Mainos

Vapaavuori tukee Orpoa kokoomuksen johtoon

1:06

Ex-ministeri Jan Vapaavuori (kok.) tukee Petteri Orpoa kokoomuksen puheenjohtajaksi. Vapaavuori ottaa asiaan kantaa tänään julkaistussa blogissaan.

Hän kirjoittaa uskovansa, että Orvolla on ehdokkaista parhaat edellytykset palauttaa puolueen "hieman kateissa ollut" talouspoliittinen uskottavuus ja yhdistää sen rivit.

– Uskon – ja toivon – että Petteri Orpo voittaa käynnistyneen kisan, Vapaavuori kirjoittaa.

Hän arvioi, että kokoomuksen puheenjohtajakisassa ei ole kyse puolueen linjasta, vaan henkilövaalista, sillä kaikki ehdokkaat lienevät isoista peruslinjauksista kutakuinkin samaa mieltä.

Vapaavuori on nykyisin Euroopan investointipankin varapääjohtaja. Hän oli ehdolla kokoomuksen edellisessä puheenjohtajakisassa, jonka Alexander Stubb voitti. Myös tällä kertaa Vapaavuorta pidettiin yhtenä mahdollisena ehdokkaana.

Hän perustelee blogissaan myös, miksi ei itse lähde ehdolle. Yksi syy on, että hän otti vasta vuosi sitten vastaan merkittävän kansainvälisen tehtävän. Vapaavuori kirjoittaa myös, ettei koe luontevaksi lähteä kisaamaan henkilön kanssa, jolle pari vuotta sitten hävisi. Arviot edellisen puoluekokouksen jättämistä arvista ovat hänen mukaansa kuitenkin "puhdasta huuhaata".

Kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkii Stubbin ja Orvon lisäksi myös kansanedustaja Elina Lepomäki, jota Vapaavuori kehuu rohkeaksi ja skarpiksi.

– Kokoomuksen puheenjohtajakisan dilemma ja paradoksi on, että Lepomäki sitä tuskin voittaa, mutta silti voittajan pitäisi pyrkiä harjoittamaan juuri Lepomäen viitoittamaa linjaa, Vapaavuori kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.