Mainos

IL: Lepomäki haastaa Stubbin kokoomuksen puheenjohtajavaalissa

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki pyrkii kokoomuksen puheenjohtajaksi, kertoo Iltalehti. Hän on toistaiseksi ainoa haastaja nykyiselle puheenjohtajalle Alexander Stubbille.

Lepomäki, 34, kertoo Iltalehdelle, että olisi kokoomukselle tulevaisuuteen katsova puheenjohtaja.

– Minulla olisi lisäksi pätevyys valtiovarainministeriksi, toisin kuin monella edeltäjälläni, heitä yksilöimättä, hän sanoo.

Lepomäki kertoo lehdelle, että päätös pohtia puheenjohtajakisaa kypsyi lopullisesti kun kävi ilmi, että niin kutsutun yhteiskuntasopimuksen tavoitteet epäonnistuivat.

– Kilpailukykysopimus jumittaa keskeisen osan hallituksen uudistuksista, jotka voisivat johtaa parempaan työllisyyteen. Silloin nykyiset neljän miljardin sopeutukset eivät tule alkuunkaan riittämään.

Kokoomuksen talousliberaalia siipeä edustava Lepomäki nousi eduskuntaan varasijalta heinäkuussa 2014 sen jälkeen, kun Jyrki Katainen siirtyi pääministerin paikalta EU:n komission jäseneksi.

Viime kevään eduskuntavaaleissa Lepomäki keräsi reilut 6500 ääntä Uudenmaan vaalipiirissä. Hänellä on diplomi-insinöörin ja kauppatieteiden maisterin tutkinnot.

Stubb toivottaa Lepomäen tervetulleeksi puheenjohtajakisaan 

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) toivottaa kansanedustaja Elina Lepomäen lämpimästi tervetulleeksi kokoomuksen puheenjohtajakisaan, Stubb kertoo Iltalehdelle. 

Lepomäki muun muassa kritisoi Stubbin johtamaa kokoomusta hallituksen apupuolueeksi. Stubbin mielestä kova kritiikki kuuluu ammattiin.

– Kritiikki kuuluu tähän ammattiin ja otan rakentavasta kritiikistä aina opikseni. Uskon sen kuitenkin kertovan enemmän kärsimättömyydestä. Suomen tilanne on vaikea ja kokoomuslaiset haluavat tehdä päätöksiä tilanteen parantamiseksi, Stubb kuvailee lehdelle.

Stubb toivoo, että hän ja Lepomäki käyvät reilun hyvähenkisen kilpailun, jonka voittajana on kokoomus.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja