Orpo: Vapaavuoren tuki on minulle iso asia – Stubb ei yllättynyt

Vapaavuori ilmoittautui Orpon tukijaksi 1:06

Sisäministeri, kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Petteri Orpo pitää Jan Vapaavuorelta saamaansa tukea isona asiana.  Istuva puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb ei Vapaavuoren kannasta yllättynyt. 

Ex-ministeri  Jan Vapaavuori ilmoitti tänään tukevansa Orpoa kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. 

– Tietenkin se on iso asia, lämmittää mieltä. Mä olen Jannen kanssa tehnyt vuosia läheistä yhteistyötä ja arvostan häntä suuresti, Orpo kommentoi asiaa tänään eduskunnassa. 

Vapavuori kertoi kantansa blogissaan. Hänen mukaansa Orpolla on ehdokkaista parhaat edellytykset palauttaa puolueen talouspoliittinen uskottavuus ja yhdistää sen rivit. 

– Sain sähköpostilla vähän ennen tiedon , että kannattaa lukea blogi, Orpo totesi. 

Orpo luonnehtii Vapaavuorta vahvaksi poliitikoksi, mutta painottaa puoluekokousväen olevan ratkaisun takana. 

Stubb ei yllättynyt

–  Ei missään nimessä yllättävä päätös, näin arvelin, että tulee käymään, Stubb kommentoi Vapaavuoren ulostuloa.

– Janne on valintansa tehnyt, itse olen vahvasti sitä mieltä, että työ on kovasti kesken. Kokoomuksella oli ensimmäinen vuosi vaikea, ehkä osittain perinnöstä johtuen, meidän yhteisen joukkueen työnäyttö oli vaalit 2015 ja sen jälkeen hallitusohjelma. Nyt me teemme määrätietoisesti sen tyyppisiä päätöksiä, jolla Suomen suunta saadaan kääntymään.

Hänen mukaansa koskaan ei kannata aliarvioida kokoomuskentän lojaalisuutta puolueelle.  

– Tietysti kokoomuksen kenttää paljon kiertäneenä ja yhteydenottoja saaneena tiedän, missä suunnilleen kentällä mennään ja olen ihan tietoinen ja tyytyväinen tilanteeseen, Stubb sanoi. 

Jan Vapaavuori on nykyisin Euroopan investointipankin varapääjohtaja. Hän oli ehdolla kokoomuksen edellisessä puheenjohtajakisassa, jonka Alexander Stubb voitti.

Lue myös:

    Uusimmat