Orpoa tukeva kokoomuksen varapuheenjohtaja: ”Kokoomus kaipaa ravistusta, ei sekoitusta”

Miten käy kokoomuksen puheenjohtajakisassa? 11:25

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo on sitä mieltä, että kokoomus tarvitsee uuden puheenjohtajan kannatuksen kasvattamiseksi. Vaalisuma lähestyy, ja erityisesti eduskuntavaaleissa tavoitteena on pääpuolueen asema.

Hän uskoo puheenjohtajakisaan lähteneen Petteri Orpon puheenjohtajana laventavan ja leventävän kannatuspohjaa, mahdollistaen suuremman kannatuksen. Hän painottaa, että vastuu epätyydyttävästä kannatuksesta on ensisijaisesti puolueen puheenjohtajalla.

Sankelo sanoo myös, ettei ollut yllättynyt Orpon suosiosta eduskuntaryhmän jäsenten keskuudessa. Myös kentältä löytyy hänen mukaansa kannatusta.

– Olen kiertänyt kokoomuskenttää, ja tullut tulokseen, että kokoomus kaipaa ravistusta, ei sekoitusta, Sankelo toteaa James Bondin tunnettua fraasia lainaten.

Videoanalyysi eduskunnasta: Tyytymättömyys Stubbiin lähinnä henkilökysymys 3:50

"Kyseessä eivät linjavaalit"

Alexander Stubbia tukeva kansanedustaja Kai Mykkänen pitää tärkeänä, että kisassa on aitoja ehdokkaita. Hän on kuitenkin sitä mieltä, etteivät kyseessä ole linjavaalit, vaikka ehdokkaiden välillä on joitain eroja. Hän ei myöskään usko, että puheenjohtajan tiheä vaihtaminen toisi toivottuja tuloksia puolueen kannatukseen.

Hän myös kritisoi näkemystä, että Stubbin johtajuus olisi yleisesti koettu epäonnistuneeksi, sillä hän on saanut tukea myös puoluekentältä.

Nykyinen hallitus on toteuttanut kokoomukselle mieleistä politiikkaa, sillä aikaan on saatu sille mieleisiä päätöksiä niin soten kuin työmarkkinasopimuksen osalta.

Lue myös:

    Uusimmat