Mainos

Vapaaehtoisvoimin toimiva kuntoutuskeskus auttaa loukkaantuneita kenguruja

Länsi-Australiassa toimii eläinten kuntoutuskeskus, joka auttaa loukkaantuneita eläimiä. Sitä pyörittää yksi nainen, Jan Martin, apunaan kourallinen vapaaehtoisia. Hoidokkeina on muunmuassa loukkaantuneita kenguruja.

Ruoka-aika eläinten kuntoutuskeskuksessa Broomessa Länsi-Australiassa. Jan Martin valmistaa äidinmaidonvastiketta 14 pienelle asiakkaalleen.

23 vuotta sitten Jan Martin kantoi ensimmäisen loukkaantuneen kengurun kotiinsa ja opetteli hoitamaan sitä. Nyt hoitaminen on kokopäivätyötä ja asiakkaina on kenguruja, lintuja, lepakoita ja nokkasiilejä.

– Rakastan niitä. Meinaan usein luovuttaa, mutta sitten ajattelen, että kuka sitten huolehtisi eläimistä. Nehän kuolisivat. En voi lopettaa, tunnustaa Martin.

Haaveena uusi hoitokeskus

Jan Martinin hoitoon tuodaan muunmuassa loukkaantuneita ja orvoksi jääneitä eläimiä. Apuna on viisi vapaaehtoistyöntekijää ja oma poika Danny. Kerrallaan hoitoon mahtuu noin 30 eläintä.

– Autan näiden eläinvauvojen hoidossa, näen tulokset, ruokin niitä. Autan Jania, koska hän tekee arvokasta työtä, kertoo Chloe Fierro, ranskalainen vapaaehtoinen.

Parantuneet eläimet vapautetaan takaisin luontoon. Jan Martinin haaveena on, että hän voisi siirtää hoitokeskuksen uudisrakennukseen lähemmäs luontoa. Hän on aloittanut rahankeräyksen haaveensa toteuttamiseksi.

– Haluaisin eläimille tilat maaseudulta. Se muistuttaisi enemmän ympäristöä, johon ne palautetaan. Sellaisessa paikassa ne tottuisivat helpommin pensaikon ääniin, tuuleen ja vastaavaan, kuvailee Martin.

Toistaiseksi hoito kuitenkin jatkuu Janin omassa kotitalossa esikaupunkialueella.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.