Koiran selkärankaan painui luoti, vuohi ei pystynyt kävelemään – eläinlääkäri ylittää Ukrainan rajan pelastaakseen eläimiä

Eläinlääkäri Jakub Kotowicz, 32, ylittää Ukrainan rajan pelastaakseen mahdollisimman paljon eläimiä keskeltä sotaa. Kotowicz matkusti viime viikkolla sota-alueelle osana ryhmää.

Viimeisen kahden viikon aikana eläinlääkäri on pelastanut yhteensä noin 200 kissaa ja 60 koiraa Lvivistä. Pelastukset on suoritettu kolmessa saattueessa.

Traumatisoituneiden lemmikkien joukossa on ollut muun muassa halailua rakastava neulepuseroon puettu kissa sekä chihuahuan pentu, joka pelastettiin emonsa kanssa.

– Eläimillä on traumaperäinen stressihäiriö, Kotowicz kertoo.

Videolla näkyy myös lukuisia muita eläimiä, kuten kääpiövuohi Sasha, joka pelastettiin Lvivistä kahden kuukauden ikäisenä. Sashan jalat ovat sairaat, minkä vuoksi se ei kyennyt kävelemään kunnolla.

Kotowicz on suunnitellut pitävänsä Sashan, ja se jakaakin tällä hetkellä pehmeän sängyn chihuahuoiden kanssa.

Seuraava pelastusoperaatio ensi viikolla

Jotkut pelastetuista eläimistä olivat loukkaantuneet niin vakavasti, että ne oli pakko lopettaa.

Kuntoutusprosessit ovat myös pitkiä: esimerkiksi seitsemänvuotiaalle Vira-koiralle hankittiin pyörätuoli selkärankaan juuttuneen luodin vuoksi. Monien eläinten vaativa kuntoutusprosessi tarkoittaa, että ne kotiutetaan eri puolille Eurooppaa, mikäli alkuperäisiä omistajia ei löydy.

Kotowicz kertoo jo muutaman kissan tavanneen ukrainalaiset omistajansa.

Järjestö kotiuttaa koiria niin kutsutussa koirakylässä, jossa koirat voivat totutella huonekaluihin, kuten sohviin ja pöytiin, samalla kun mahdolliset omistajat valvovat heitä.

Jakubin perustamalla pelastusjärjestöllä on kunnianhimoisia suunnitelmia. Tavoitteena on ostaa toinen ambulanssi ja muuttaa pizzeria paikaksi pelastetuille eläimille sekä täyttää sen varasto tarvikkeilla. Järjestö

– Seuraava pelastusryhmä saattaa muodostua ensi viikolla, sillä se on erittäin vaarallista.

Lähde: Kameraone

Lue myös:

    Uusimmat