Vapaa-ajallaan Ella Junnila hoitaa puutarhaa, lukee ja kokkaa – loistavan kauden salaisuus muutamassa merkittävässä tekijässä

Ella Junnila ei kauaa ehtinyt nuorten arvokisamitalia juhlia – paluu harjoituksiin tapahtui äkkiä:"Tasaisen tekemisen kautta löytyy avain onneen" 6:07
Pääkuvan videolla Ella Junnilan koko haastattelu!

Ella Junnila voitti viime viikonloppuna alle 23-vuotiaiden EM-pronssia Ruotsin Gävlessä. Hän on jo tämän kauden aikana parantanut kahdesti naisten korkeushypyn Suomen ennätystä sekä murtautunut maailman kärkikymmenikköön.

Junnila, 20, kuuluu suomalaisen yleisurheilun tähtiin. Urheilijan elämään tuli muutoksia viime vuoden joulukuussa, kun Junnila valmistui lukiosta.

Tämän myötä hänen harjoitusmääränsä nousivat – samalla nousi harjoitusten laatu.

– Olen saanut keskittyä siihen (korkeushyppyyn) täysin. Minulla on pikkuisen treenimäärää lisätty, on tullut kahden treenin päiviä, mitä ei ole aikaisemmin ollut. Harjoitusten laatua on parannettu sillä tavalla, että minulla on joka kerta joku katsomassa, että teen hyvää ja laadukasta treeniä, Junnila kuvailee loisteliaan kauden taustoja.

Vapaa-ajallaan hän saa eri asioilla ajatuksiaan irti urheilusta. 

– Olen hyvä keksimään muutakin tekemistä, kuten puutarhan hoitoa, lukemista ja kokkaamista.

Junnila on murtautunut maailman kymmenen parhaimman hyppääjän joukkoon, mutta pitää kaikesta hehkutuksesta huolimatta jalat tukevasti maassa. Hän tiedostaa selkeästi kehityskohteet, joita pitää työstää ja parantaa.

– Tekniikkaa pitää vakioittaa. Tasaisen tekemisen kautta löytyy avain onneen korkeisiin hyppyihin. Ylitystä, voimaa, nopeutta, ihan lajiosaamista pitää parantaa, Junnila luettelee.

Junnilan ennätys ulkoradoilta on 195. Kahden metrin maaginen raja onkin kiusallisen lähellä, mutta samalla kuitenkin kaukana.

Tämän tiedostaa myös hän itse.

– Tälle kaudelle en sitä tietenkään laittanut tavoitteeksi, se olisi ollut turhan optimistista. Pariisin olympialaisten nurkilla sellaista ehkä saataisiin kehiin, mutta eihän sitä koskaan voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Katso pääkuvan videolta, minkälainen on täydellinen hyppy Ella Junnilan mielestä!

Lue myös:

    Uusimmat