Mainos

Vantaanjoen tulvatilanne helpottamassa

Vantaanjoen veden pinta on laskenut joitakin senttejä. Seutulan Pirttirannassa vesimassat uhkaavat vielä pariakymmentä asuinrakennusta.

Vantaanjoen tulvatilanne on rauhoittumassa ja veden pinta on laskenut joitakin senttejä. Pahin tilanne on ollut Seutulan Pirttirannassa, missä tulvat uhkasivat parikymmentä asuinrakennusta. Patoamisen ansiosta asunnot säästyivät kuitenkin vesivahingoilta.

Tilanne on helpottamassa myös Vantaankosken rannassa olevalla Vanhassa Viilatehtaassa. Palomestari Raimo Laakso Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että vesi ei ole päässyt rakennuksen sisälle. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan tulvavahingoista ei ole tehty uusia hälytyksiä eilisillan jälkeen.

Helsingissä vesi on jatkanut hidasta nousua Savelassa olevalla omakotitaloalueella sekä Oulunkylän ja Veräjälaakson välissä olevalla siirtolapuutarhalla. Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Taisto Hakala pelkää, että tilanne saattaa tulla edelleen pahenemaan. Savelassa vesi on noussut talojen pihoille, mutta Hakala uskoo, että rakennukset tulevat säilymään kuivina, jos uusia sateita ei enää tule.

(MTV3-STT)

Tulvat ovat myös lianneet vesiä. Vantaanjoen uimapaikat ovat uintikiellossa, samoin osa Helsingin merialueen uimarannoista.

(Seitsemän uutiset 02.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.