Vantaan nuorelle puukottajalle pitkä vankeustuomio: Antti Nyqvistin pahoinpitelyille ei selvinnyt motiiveja – monet uhreista lapsia

1:02

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 18-vuotiaan Antti Nyqvistin kaikkiaan kahdestatoista rikoksesta viiden vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen. Syyttäjä oli vaatinut parisen vuotta pidempää tuomiota.

Vakavimmat rikokset liittyivät väkivaltaan. Nyqvist tuomittiin muun muassa 2018-19 tehdyistä tapon yrityksestä ja kahdesta törkeästä pahoinpitelystä sekä neljästä pahoinpitelystä ja ryöstöstä.

Tapaus nousi julkisuuteen keväällä, kun Itä-Uudenmaan poliisi etsintäkuulutti Antti Nyqvistin. Oikeudessa hän oli kiistänyt pääosan syytteistä.

Vakavin tapaus tapon yritys bussipysäkillä

Oikeus totesi vakavimmaksi teoksi tapon yrityksen. Siinä Nyqvist löi uhria bussipysäkillä päähän ja keskivartaloon huhtikuussa 2019. Sen jälkeen hän löi uhria puukolla kylkeen.

Uhri lähti karkuun, jolloin Nyqvist ja toinen nuori juoksivat hänet kiinni. Uhria puukotettiin kolmesti. Yksi puukoniskuista osui niskaan ja kaksi selkään.

– Asianomistajan menehtyminen on saatu estetyksi sattumanvaraisista syistä nopean hoitoon pääsyn ansiosta, oikeus lausui.

Ei motiivia

Oikeus otti kokonaisrangaistusta harkitessaan huomioon sen, että Nyqvist oli useimpiin tekoihin syyllistyessään alle 18-vuotias.

Rangaistusta puolestaan kovensi se, että uhrit saivat kahdessa syytekohdassa vakavat vammat ja teoissa potkittiin päähän. 

Lue oikeudenkäynnistä lisää tästä jutusta

11.9.2019: Syyttäjä vaatii Vantaan nuorelle puukottajalle 7,5 vuoden vankeusrangaistusta

Useimmat uhrit olivat Nyqvistille vieraita ja tuntemattomia ja monet vielä lapsia.

Mitään motiiveja teoille ei selvinnyt.

Oikeuden mukaan nyrkkeilytaustastaan johtuen Nyqvist on tiennyt osaavansa lyödä kovia iskuja ja hän on käyttänyt tätä hyväkseen pahoinpitelytilanteissa.

Kaksi muuta syytteessä ollutta nuorta miestä selvisi ehdollisilla.

Vangittuna ollut Nyqvist pidetään edelleen telkien takana.

Alle 21-vuotiaana rikoksen tehnyt voi päästä ehdonalaiseen vapauteen suoritettuaan rangaistuksestaan kolmasosan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja