Nuori vantaalaismies potki, löi ja puukotti – syyttäjä vaatii silmittömästä väkivallasta 7,5 vuoden vankeusrangaistusta

Syyttäjä Mika Lopmeri vaatii lukuisista väkivallanteoista epäillylle 18-vuotiaalle Antti Nyqvistille 7,5 vuoden vankeusrangaistusta. Väkivallan sarja nousi julkisuuteen keväällä, kun Itä-Uudenmaan poliisi etsintäkuulutti miehen. 

Juttua on puitu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa viime viikosta alkaen ja käsittely saatiin päätökseen tänään. Nyqvistin ohella jutussa on kolme muuta vastaajaa, jotka ovat olleet mukana osassa teoista.

Nyrkkeilyä harrastanutta Nyqvistiä syytetään kaikkiaan 13 rikoksesta. Sarja alkoi kesällä 2018 ja päättyi huhtikuussa 2019. Syytetty täytti 18 vuotta tammikuussa.

Ryöstö - Syytteen mukaan Nyqvist ryösti ennestään tuntemattomalta nuorukaiselta koulurepun kesäkuussa 2018. Sen yhteydessä Nyqvist löi uhria ainakin kymmenen kertaa ja kuristi kurkusta.

Törkeä pahoinpitely - Tapaus sattui syyskuussa 2018. Tämän syytekohdan mukaan penkillä istunutta uhria sumutettiin ensin pippurisumutteella. Sen jälkeen Nyqvist ja kaksi muuta hyökkäsivät uhrin kimppuun. Häntä lyötiin ja potkittiin päähän. Pahoinpitely jatkui vaikka uhri menetti tajuntansa ja rotkotti penkillä.

Pahoinpitely – Tapaus liittyi edelliseen ja uhriksi joutui apuun tullut nuori mies. Syytteen mukaan uhria sumutettiin pippurisumutteella ja sen jälkeen lyötiin kahdesti. Kun uhri kaatui, häntä potkittiin muutamia kertoja.

Pahoinpitely – Syytteen mukaan Nyqvist työnsi nuorukaisen koulun vessaan joulukuussa 2018 ja löi tätä useita kertoja. Maahan kaatunutta uhria potkittiin useita kertoja vartaloon ja pään alueelle.

Lievä ampuma-aserikos ja huumausaineen käyttörikos – Nyqvistillä oli syytteen mukaan joulukuussa 2018 hallussaan 24 kappaletta 9 mm patruunoita ja vähäinen määrä kannabisrouhetta.

Törkeä pahoinpitely – Syytteen mukaan Nyqvist tönäisi tammikuussa 2019 ravintola Red Onionin luona yöllä hänelle ennaltaan tuntemattoman miehen nurin takaapäin. Sen jälkeen hän löi kahdesti miestä päähän ja potki maassa makaavaa uhria kasvoihin. Lisäksi Nyqvist polki kantapäällä uhrin päätä voimakkaasti. Uhri menetti tajuntansa.

Pahoinpitely – Edellisen tilanteen yhteydessä Nyqvist löi syytteen mukaan apuun tullutta naista kyynerpäällään poskeen.

Näpistys – Syytteen mukaan Nyqvist anasti kaveriltaan tämän kodin ja työpaikan avaimia vierailleessan tämän asunnossa helmikuussa 2019.

Pahoinpitely – Helmikuussa 2019 syytteen mukaan Antti Nyqvist löi ja potki kolmen tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa kadulla uhria. Väkivalta jatkui uhrin kaaduttua maahan.

Tapon yritys – Syytteen mukaan Nyqvist löi uhria Vantaan Hämeenkylässä bussipysäkillä päähän ja keskivartaloon huhtikuussa 2019. Sen jälkeen hän löi uhria puukolla kylkeen. Uhri lähti karkuun, jolloin Nyqvist ja kaksi muuta juoksivat hänet kiinni. Uhria puukotettiin vielä kolmesti. Yksi puukoniskuista osui niskaan ja kaksi selkään. Uhri sai hengenvaaralliset vammat. Myös kaksi muuta nuorta sai syytteen tapon yrityksestä. Tämän jälkeen poliisi julkaisi Nyqvististä etsintäkuulutuksen.

Huumausainerikos ja ampuma-aserikos - Poliisi sai Nyqvistin kiinni Pähkinärinteessä huhtikuun lopussa 2019, kun hän vei asunnostaan roskia. Asunnosta löytyi 391 grammaa marihuanaa ja 138 MDMA-tablettia. Nyqvistillä oli hallussaan Makarov-pistooli, starttipistooli sekä patruunoita.

Oikeudenkäynnissä Antti Nyqvist pääosin kiisti syytteet. Poliisitutkinnassa tai oikeudenkäynnissä ei syyttäjä Lopmeren mukaan käynyt ilmi mitään näkyvää motiivia.

Käräjäoikeus antaa päätöksen jutussa kahden viikon päästä, 25. syyskuuta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja