Vantaalaiskoulun rehtori: Siivoojat aika varmoja susihavainnostaan koulun portilla: "Koirat eivät liiku kolmen laumassa"

Näin rehtori kuvailee vantaalaiskoulun susihavaintoja 1:06

Koulupäivä Vantaan Västersundom Skolanilla alkoi tänään poikkeuksellisissa merkeissä. Henkilökunta haki oppilaat kouluun pysäkiltä sekä koulun portilta, sillä koulun siivoojat kertoivat nähneensä kolme sutta koulun portilla hieman aamukuuden jälkeen.

– Toinen siivoojista on koiraihminen ja hänen miehensä on metsästäjä. Hän oli aika varma, että kyseessä on susi, kertoo MTV Uutisille koulun rehtori Patrik Karlsson.

Karlssonin mukaan koirat liikkuvat harvemmin kolmen laumoissa, mikä vahvistaa näköhavaintoa. Paikalle saapuneet poliisi ja petoasiantuntija etsivät jälkiä susista kaksi tuntia tuloksetta.

– Asiantuntijan mukaan eläimet liikkuivat nopeasti kohti Sipoonkorpea eivätkä palanneet, Karlsson jatkaa.

Katso tästä koko rehtorin haastattelu.

Karlsson kertoo saaneensa tiedon susihavainnosta tultuaan kouluun kello 7.30. Hän ohjeisti yhden opettajan hakemaan lapset kouluun koulubussin pysäkiltä sekä autoilla kuljetettavat oppilaat koulun portilta.

– Alue on nyt varmistettu ja koiramies oli vielä kiertämässä koululla pari tuntia poliisin jälkeen, Karlsson jatkaa.

"Hurja tieto oppilaille"

Karlsson myöntää, että tieto mahdollisista susista on hurja alakouluikäisille oppilaille.

– Ei kukaan niitä livenä ole nähnyt. Joku on nähnyt eläintarhassa. Sehän on kuin iso koira. Kerroimme, että susi on arka ja koulun ympärillä on aita. Se on aika hyvä se, Karlsson sanoo.

Ylimääräisiin varotoimiinkin ryhdyttiin.

– Välituntivalvoja otti käyttöön pillin, jolla voi hälyttää oppilaat sisään.

Tieto meni vanhemmille myös Wilma-viestinä, ja huomenna aamulla poliisi partioi paikalla.

Lue myös:

    Uusimmat